ZİYARET Çalıştay katılımcılarından Başkan Çakır’a Ziyaret

TÜRKİYE’DE EN HIZLI GELİŞME GÖSTEREN İL MALATYA

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘İçme Suyu Temin ve Dağıtım Sistemlerindeki Su Kayıplarının Kontrolü Çalıştayı ve Eğitimi’ne katılmak üzere ilimize gelen Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri ve aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Hayrettin Güngör, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof Dr. Cumali Kınacı ve Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ettiler.

GÜNGÖR: MALATYA’DA FARKLI BİR ATMOSFER GÖRÜYORUM

Malatya’ya her geldiğinde farklı bir atmosfer ile karşılaştığını belirten Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Hayrettin Güngör, “Genel olarak belediyelerimizin, büyükşehir belediyelerimizin su ve kanalizasyon idarelerimizin sorunları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduk. Ben başarılı çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Maski Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum. Her geldiğimizde Malatya’da farklı bir atmosfer görüyorum. Yeşil alanıyla, yollarıyla parklarıyla, kültür faaliyetleriyle çok farklı bir farkındalık gördüm. Çok farklı bir ilimiz ve yöremiz. Ben tekrar tekrar başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

KINACI: ÖRNEK BİR ÇALIŞMA GÖSTERDİ

Daha sonra bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof Dr. Cumali Kınacı başarılı çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti. Kınacı, “Bu Çalıştayda Türkiye için önemli problemlerinden biri olan su kayıplarının ve dağıtım şebekesindeki kayıpların kontrolü ile ilgili neler yapılacağı konusunda tecrübeler aktarıldı. Bu konuda Türkiye’de en hızlı gelişme gösteren il Malatya. Biz özellikle Ankara’da bakanlık olarak takip ediyoruz. 3 yılda örnek bir çalışma gösterdi. Kurumsallaşma çok önemli. İyi bir kurumsallaşma sağlandığını gördük. İyi bir altyapı oluşmuş. Şuanda 200 bin nüfusa yetecek kadar su kaybı önlenmiş durumda. Bu büyük bir başarı. Alt yapı çalışmalarıyla Malatya’nın üçte birine yetecek kadar, suyun tasarruf edildiğini görüyoruz. Su kayıpları ile önemli bir gelir kaybı söz konusuydu. Bu gelirin sağlanmasıyla da yeni hizmetlerin önü açılmış oluyor. Malatya dışından gelenler de Malatya’yı sadece teknik olarak değil, sosyal ve kültürel olarak da görme ve tanıma imkânı buldular. Ben bu organizasyonu destekleyen Türkiye Belediyeler Birliğine, Büyükşehir Belediyemize tekrar teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı

UYSAL: GÜZEL ÇALIŞMALARA ŞAHİTLİK ETTİM

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal ise yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı tebrik ederek, “Çevredeki güzel çalışmalara şahitlik ettim. Sabah katıldığım Çalıştayda akademisyenlerin çalışmalarını gördüm. Hem şahsım hem ülkem adına çok mutlu oldum. Bilimsel çalışmalar gösteriyor ki bizim ülkemizin geleceği çok parlak.” dedi.

ÇAKIR: SUYUN YÖNETİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Önemli bir çalıştaydı. Suyun yönetimi çok önemli, bilgi paylaşımı da bir o kadar önemli. Bu Çalıştaya bütün illerimizin gelmesi, katılması bilgi paylaşımı konusunda bizim için çok önemli. Mutlaka gelen illerimizin de buradaki çalışmadan istifade edeceklerini düşünüyorum. Tabi ki Maski olarak, büyükşehir olarak yatırımlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Altyapı her şeyden önemli. Şuan sadece şehir merkezi içerisinde 739 sokak ve caddede şebeke yenileme çalışmaları devam diyor. Yüzde 70’ine yakını tamamlandı. Bir yandan üst yapı düzenlemeleri devam ediyor. Bize destek veren, Bakanlığımıza, Belediyeler Birliğimize ve katkı sağlayan bütün belediyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 SULTAN AVCI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir