Yedi Başak’ın kurban ücreti belirlendi

Türkiye ile beraber 3 kıta 9 bölgede çalışmalarını yürüten Yedi Başak Derneği yüz binlerce ihtiyaç sahibine bu bayram da yardımlarını ulaştırmayı hedefliyor.

‘Kalpten Kalbe İyiliktir Kurban” çağrısıyla başlayan çalışmalarda 2 bölgede kurban bedeli 550 TL ve 850 TL olarak belirlendidi.
Yedi Başak İnsani Yardım Derneği tarafından kurban ve iyilikler, Türkiye olmak üzere, Filistin Kudüs ve Gazze’de, Afrika ülkelerinde, Suriye, Irak, Yemen, Bangladeş, balkanlarda ve Bosna Hersek’teki ihtiyaç sahipleri ile Arakanlılara ulaştırılıyor. Her kurban ve Ramazan ayında dünyanın dört bir tarafında ki, mazlum coğrafyalara yardımlarını ulaştıran dernek bu yıl ise Kurban bayramında mülteci kamplarındaki çocukların, yetimhanelerdeki yetimlerin, yoksulluk sebebiyle açlık ve susuzluğa karşı büyük bir zorlukla direnen insanların halini anlatabilmek amacıyla binlerce insana kardeşlik elini uzatıyor.
Yedi Başak Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bulut, yapılan kurban ve yardımların mazlum coğrafyalardaki insanlarla ve çocuklar buluşturulacağını belirterek,
“Hayırseverler halkımızın Yedi Başak’a emanet olarak bağışlayacağı Kurban ve iyilikler bu yıl da Türkiye içinde ihtiyaç sahiplerine, Afrika ülkelerine, Suriye, Kudüs, Gazze, Arakan, Irak, Yemen ve Balkanlardaki kardeş ülke Bosna Hersek’teki muhtaçlara ulaştıracağız inşallah. Kurbanlıklar Yedi Başak görevlileri tarafından bölgelerde kurban ibadeti için gereklilikler doğrultusunda satın alınıp, Kurban Bayramı’nın birinci günü bayram namazı akabinde İslami usullere göre kesilecek. Bayramlaşmanın ardından kesilen kurbanlar paylara bölünerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.İnsanlığa maddi ve manevi destekte bulunmak için koşturmayı ilke edinen ve iyilik gönüllülerinin samimi gayretleri ile faaliyetlerini sürdüren derneğimiz, gönüllerde ve yüzlerde tebessüm kaynağı olmak için Kurban 2018 Çalışmaları ile kalpten kalbe iyilik/ibadet taşıyoruz” dedi.
Yardımların dernek hesaplarına yatırılabileceği, Kurban vekaletlerinin ise dernek merkezine uğrayarak yada derneğin resmi internet sitesinden yapılabileceğini ifade eden Bulut, “Yedi Başak’a emanet edeceğiniz kurbanlar İslami usüllere göre, sağlıklı ve çevre koşullarına uygun şekilde ekiplerimizce vekalet yöntemi ile kesilip ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır.İyilikleriniz ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıldıktan sonra siz bağışçılarımıza kurbanlarınızın kesim videosu SMS yolu ile ulaştırılır” diye konuştu.
EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir