ÜCRETSİZ GELİBOLU HAMZAKOY HALK PLAJI DOLUP TAŞIYOR

Gelibolu Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl düzenlenerek tamamı ücretsiz olarak hizmete sunulan ve mavi bayrakla taçlanan Hamzakoy Halk Plajı,  yerleşik ve günübirlik tatilcilerin yoğun ilgisi ile adeta dolup taşıyor.

 

12 Eylül askeri darbe sonrasında merhum başbakanlar Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit’in eşleri ile birlikte zorunlu olarak misafir edildiği Hamzakoy, adından bugünlerde bakımlı Halk Plajı ile bahsettiriyor.

Gelibolu Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl düzenlenerek ücretsiz olarak kullanıma sunulan 750 metre uzunluğundaki Hamzakoy Halk Plajı, yoğun sıcakların yaşandığı yaz mevsiminde vatandaşların adeta akınına uğruyor.

Haftanın yedi günü saat 10.00 ile 18.00 saatleri arasında hizmet veren, iki yıldır mavi bayrakla taçlanan plajda, vatandaşlara 300 adet şemsiyenin yanı sıra duş ve benzeri hizmetlerden hiçbir ücret ödemeden yararlanma imkanı sağlanıyor. Çanakkale Halk Sağlığı laboratuvarında her hafta deniz suyu temizlik oranı ölçümlerinin analiz edildiği, can kurtaran dahil olmak üzere diğer güvenlik, temizlik ve ilgili kriterlerin yerine getirildiği plaj, ince kumlu oluşu ve berrak suyu ile de tercih ediliyor.

Türkiye’nin birçok yerinde plajların Gelibolu’da olduğu gibi ücretsiz işletilmediğine dikkat çeken Belediye Başkanı Mimar M.Mustafa Özacar, bu hizmeti ücretsiz ve en güzel biçimde vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Başkan Özacar, “Hamzakoy Plajı’na gelen yaşlı ve engelli tüm vatandaşların suya daha rahat girebilmesi için denize kadar uzanan rampalar yer almaktadır. Rahat ve güvenli bir şekilde kullanılabilen plajın içerisinde ayrıca güneşlenme alanları, WC’ler, duş ve soyunma kabinleri, yeme içme birimleri bulunmaktadır. Plajımız çocuk, aile, genç, yaşlı, engelli vatandaşlarımız özetle herkes için uygun durumdadır.” dedi.

 

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

 

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir