TOROSLAR’IN BOCCE SPORCULARI, BALKAN İKİNCİSİ OLDU

TOROSLAR’IN BOCCE SPORCULARI, BALKAN İKİNCİSİ OLDU

Bulgaristan’ın Sofya kentinde 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında yapılan Balkan Bocce Şampiyonasında ikinciliği elde ederek 4 gümüş madalyanın sahibi olan Toroslar Belediyesi’nin Bocce Takımının sporcuları Emircan Kızılkaya ve Tuba Kaya, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı ziyaret etti.

Türkiye’yi ve Toroslar’ı Bulgaristan’da başarıyla temsil eden milli sporcular, antrenörleri Niyazi Kutlay ile birlikte yaptıkları ziyarette Başkan Tuna’ya kendilerine sundukları destekten dolayı teşekkür ederek, alınan bu başarıda büyük emeğinin olduğunu belirttiler.

Toroslar’ın Milli Sporcusu Emircan Kızılkaya’ya Fair Play Ödülü’

Şampiyonayla ilgili bilgi veren Toroslar Belediyesi Spor Kulubü Bocce Takımı Antrenörü Niyazi Kutlay, Balkan Şampiyonasında bir ilk yaşandığını ve Toroslar Belediyesi Bocce Takımı oyuncusu milli sporcu Emircan Kızılkaya’nın fair play ödülünü aldığını kaydetti.

Kutlay; “29 Eylül-2 Ekim tarihlerinde Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yapılan Balkan Şampiyonasına katılan sporcularımız Emircan Kızılkaya ve Tuba Kaya, Toroslar Belediyesi Spor Kulübü olarak milli takıma seçilmişlerdi. Şampiyonada tek ve takım müsabakalarında ayrı ayrı 4 gümüş madalya alarak, ikinci oldular ve final oynadılar. Aynı zamanda milli sporcumuz Emircan Kızılkaya’ya federasyon tarihinde bir ilk olan fair play ödülü verildi. Altın nokta müsabakasında 25 bulduğu halde 28 yazıyorlar. Müsabakalar bitmeden sporcumuz Emircan Kızılkaya teknik komiteye itirazını yapıyor ve ben 25 buldum ama 28 yazdınız diyor. Ve bu örnek davranışından dolayı sporcumuz fair play ödülünü Bulgaristan’da almış oldu. Eğitimlerini sporla bütünleştiren Bocce takımımızdaki 20 sporcumuz Başkanımız Hamit Tuna’nın sayesinde çok önemli başarılar elde ettiler, milli takıma seçildiler ve bu elde ettikleri başarılarla değişik branşlarda okudukları üniversitelerde eğitim hayatları boyunca burs alma hakkı kazandılar. Toroslarımızı, Ülkemizi yurt dışında en güzel şekilde temsil ediyorlar. Sayın Başkanımıza her türlü desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye’ye ve Toroslar’a böylesine önemli bir gururu yaşatan sporcularını tebrik eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise Toroslar Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi

Hedeflerinin sporcu kimlikleriyle öne çıkan beyni bilgi ile dolu gençlik yetiştirmek olduğunu kaydeden Başkan Tuna, diğer spor branşlarında olduğu gibi Bocce sporuna yaptıkları alt yapı meyvelerini takım oyuncularının aldığı bu başarılarla elde ettiklerini vurguladı.

Başkan Tuna; “Sporcularımız Emircan Kızılkaya ve Tuba kaya Bulgaristan’ın Sofya Kentinde yapılan balkan şampiyonasında teklerde ve takım halinde gümüş madalya alarak, hem kendi isimlerini hem de Toroslar Belediyesi Spor Kulübü’nün ismini büyük bir başarıyla temsil ettiler. Ayrıca mili sporcumuz Emircan Kızılkaya’nın şampiyonada fair play ödülü alması da bizim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağıdır. Biz hep hedef olarak diyoruz ki; sporcu kimlikleriyle öne çıkan, bilgi çağının bütün gereçlerini kullanan, beyni bilgi ile dolu gençler yetiştirmektir. Boccede 20 sporcumuz şuanda milli takıma seçilmiş ve bunun sonucunda burs alma vaziyetini elde etmiştir. Bazı sporcularımız da spor akademisine direk girme şansı elde etmişlerdir. Tüm branşlardaki sporcularımızın bu şekilde eğitim hayatlarını devam ettirmelerini istiyoruz. İlçemizde var olan bocce tesisimizde bizim için büyük bir avantaj. Küçüklükten alarak yetiştirdiğimiz bu çocuklarımız şimdi büyükler kategorilerinde yarışmalara katılıyorlar. Bu da bizim için çok anlamlı ve önemli diye düşünüyorum. Bu bir emek ve alın teridir. Bu emeklerinden dolayı Bocce takımımızın antrenörü Sayın Niyazi Kutlay’a, Balkan Şampiyonasından ikincilik elde eden sporcularımız ile tüm sporcularımıza teşekkür ediyor, sporculuk ve eğitim hayatlarında başarılarının devamını diliyorum” dedi.

TUBA AYYILDIZ

NOVA MEDYA GRUP

YÖNETİM KURULU BAŞKAN ASİSTANI

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir