TORBALI’DA SOKAK HAYVANLARINA 5 YILDIZLI BAKIM EVİ

TORBALI’DA SOKAK HAYVANLARINA 5 YILDIZLI BAKIM EVİ…

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi Ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

 

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi Ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.   Tedavi gören, ameliyatları yapılan, sahipsiz kedi, köpek ve kanatlıların barınma koşulları hakkında bilgi aldı.

İlçe sakinleri ile sokak hayvanlarının bir arada yaşaması için kolaylaştırıcı hizmetler sunduklarını ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Bu anlamda Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi Ve Rehabilitasyon Merkezimiz işlevini fazlasıyla yerine getiriyor. Son derece nezih, sağlıklı ve modern bir bakımevimiz var. Avrupa ülkelerinin kimisinde bile sokak hayvanlarını toplumsal hayatın dışına atma hatta katletme işlemi yaparlarken  biz burada onları rehabilite edip tekrardan doğal yaşamlarına kavuşturuyoruz. Sahiplendirdiğimiz, tedavisini yaptığımız, bakımlarını gerçekleştirdiğimiz sokak hayvanlarımızı da kentimizin birer sakini olarak görüyoruz. Onlara en uygun hayat koşullarını hazırlamayı kendimize bir borç olarak görüyoruz.” dedi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, vatandaşlara, hayvanseverlere de çağrıda bulunarak, Geçici Bakım Evi Ve Rehabilitasyon Merkezi ‘ndeki kedi ve köpekleri sahiplenmelerini istedi.

HASTANE KADAR TEMİZ BAKIM EVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

Torbalı Belediyesi’nin Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi Ve Rehabilitasyon Merkezi ‘nde geçtiğimiz yıl 570 yaralı sokak hayvanının tedavisi gerçekleştirildi. Özbey Mahallesi’nde 12 bin metrekarelik arazi üzerinde bulunan merkezde,2017 senesinde 180 sokak hayvanını sahiplendirirken 877 sokak hayvanının kısırlaştırılma işlemini gerçekleştirdi. Torbalı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan 2 veteriner hekim olmak üzere 12 personelin görev yaptığı Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi Ve Rehabilitasyon Merkezi  vatandaşlardan gelen talep ve ihbarlarla çalışıyor. Saldırgan davranışlarda bulunan sokak hayvanlarının bir süre kontrol altında tutulduğu merkezde sokak hayvanları belli bir süre misafir ediliyor. Düzenli olarak bakımları yapılan, beslenmeleri ve temizlikleri için özel çaba sarf edilen sokak hayvanları süre bitiminde ya sahiplendiriliyor ya da kısırlaştırma işleminin akabinde doğal hayatlarına bırakılıyor.

MUSTAFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BASKAN    YARDIMCISI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir