Şüheda Rahmetle Anıldı;

Şüheda Rahmetle Anıldı

18 Mart Çanakkale ve Şehitleri Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Sinop Valiliği’nin programı çerçevesinde, İl Müftülüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitleri ve tüm şehitlerimiz  için Aladdin Camiinde mevlid Programı yapıldı.

Program Alaaddin Camii İmam Hatibi Abdulah Güney’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Görevlilerimizin okuduğu mevlidi şerifin akabinde konuşan Sinop İl Müftü Yardımcısı Kamil Tuncel “18 Mart Çanakkale Savaşı nın 103 yıl dönümü münasebetiyle Çanakkale Geçilmez denilerek bir kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale Savaşı ile devam eden  şehitler kervanına, Ülkemizin Güneydoğu Bölgesinde  yürütülen terörle mücadele ve  son olarak  amacı  sadece Ülkemizin ve bölge halkının güvenliği için değil ümmetin ve mazlumların umudu olmak, zalime karşı hakkı tutup kaldırmak olan  ‘‘Zeytin Dalı’’ Harekatındaki şehitlerimiz rahmetle anmak, Diyanet İşleri Başkanlığımızın 250 bin Şehide 250 bin hatim kampanyasında okunan 250 bin Kur’an-ı Kerim Hatminin duasını yapmak için bir araya geldik. Bu gün rahat bir şekilde camilerimize gelip ibadetlerimizi yapabiliyorsak, dışarıda rahat bir şekilde gezebiliyorsak, hiçbir milletin baskısı altında olmadan hür bir şekilde hayatımızı idame ettiriyorsak bunları şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onlar insanın en değerli varlığı olan canlarını Yüce Mevlanın emirlerini rahat bir şekilde yerine getirmek ve kendilerinden sonra gelen nesillerinde rahat ve huzurlu bir şekilde kulluklarını yerine getirebilmeleri için hiç çekinmeden canlarını feda etmişler ve şehadet makamına ulaşmışlardır. Cenab-ı Hak Kitabı Hakim’inde “Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Bilakis onlar diridirler, lakin siz anlayamazsınız.“  tabi ki bizlere düşen bir vazife vardır. Onun bilincinde olarak hayatımızı idame ettirmemiz gerekmektedir. O da o şehadet makamına erişen şehitlerimiz hangi değer uğrunda, hangi inanç uğrunda  hayatlarını feda etmişlerse, bizlerde aynı değerlere sahip çıkarak Allah’ımızın emirlerini yerine getirerek, nehiylerinden kaçınarak onların bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmış oluruz.” dedi.

Sinop İl Müftü yardımcısı Kamil Tuncel Cenab-ı Hakk’ın devletimizi, Birlik ve beraberliğimizin  daim kılması, güvenlik kuvvetlerimizi, Afrin Zeytin Dalı harekatındaki ve tüm askerlerimizin muvaffakiyeti ve muzafferiyeti  için yapmış olduğu duanın akabinde  program sona erdi. Program çıkışı Sinop Valiliği tarafından mevlit programına katılanalara mevlit şekeri ikram edildi.

Mevlid-i Şerif programına Vali Hasan İpek’in yanı sıra, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, Sinop Defterdarı Naci Günaydın, İl Müftü V.Abdullah Söylemez, İl Müftü Yardımcısı Kamil Tuncel,Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve Şehit aileleri katıldı.

MUSTAFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BAŞKAN YARDIMCIS

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir