“Sesten Göze, Gözden Kalbe” Sesli Kitap

Öğrencilerden “Sesten Göze, Gözden Kalbe” Adlı Sesli Kitap

Üniversitemizde bir araya gelen gönüllü öğrenciler, görme engelli vatandaşlarımız için “Sesten Göze, Gözden Kalbe” isimli sesli kitap projesini hayata geçirdiler.

Üniversitemiz Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü Koordinesinde sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan sesli kitap projesine, gönüllü öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Dünya klasiklerinden öne çıkan eserlerin seslendirildiği projede, okuma gönüllüsü öğrencilerimiz tarafından sesli kitaplar, CD-DVD halinde görme engelli vatandaşlarımıza ücretsiz olarak ulaştırılıyor.

Görme engelli vatandaşlar için hayata geçirilen sesli kitap projesinde yer almaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten öğrencilerimiz, projeyi hayata geçiren Sinop Üniversitesi’ne teşekkür ederek, proje ile görme engelli vatandaşlara tutunacak bir dal sunmayı amaçladıklarını ifade ettiler.

Proje hakkında bilgiler veren Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Görme engelli kardeşlerimizin karanlık dünyasını aydınlatmak ve hayal dünyalarına dokunmak için Sesten göze gözden kalbe projesini başlattıklarını kaydederek, “Proje aşamasında öncelikle gönüllü öğrencilerimiz belirlendi. Daha sonra deneme kaydı alarak seçilen kitaba, sesi uygun olan öğrencilerimiz ile okuma kayıtlarına başladık. Kitap seslendirmeyen öğrencilerimiz de teknik anlamda bizlere yardımcı oldular. Ayrıca ihtiyaç duyulması halinde ve talep doğrultusunda KPSS, YKS gibi sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz için de ders kitaplarının seslendirilmesi düşünülmektedir. Projede yer alan tüm öğrencilerimizi canı gönülden kutluyorum” dedi.

HALİL İBRAHİM DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir