MÜJDE KIRIKHAN! BAŞKAN YAVUZ İLÇEMİZDE BİR İLK’E DAHA İMZA ATTI

KIRIKHAN’DA DOĞALGAZ KULLANIMI İÇİN ABONELİK KAYITLARI BAŞLADI.
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un bir hayali daha gerçeğe dönüştü. Bir zamanlar hayal olan Doğalgaz artık Kırıkhan’da 2018 yılı içerisinde ilçemizin 3 mahallesinde kullanılmaya başlayacak.

Hava kirliliğinin en üst düzeyde olduğu Kırıkhan’ı yaşanabilir ve sağlıklı bir yaşam haline dönüştürecek Doğalgaz Altyapı çalışmaları; Protokol üyeleriyle birlikte, komşu ilçelerimizden gelen davetliler ve binlerce Kırıkhan’lı hemşerimizin katılımıyla 7 Kasım 2016 tarihinde Kırıkhan Koyuncu Höyüğünde gerçekleştirilen açılış töreniyle start almıştı.

Temel atma töreniyle birlikte çok hızlı bir şekilde yapılan çalışmalarda 3 mahallemizin büyük bir bölümünde altyapı çalışmaları tamamlandı ve Kırıkhan’da Doğalgaz kullanımının hizmete açılması için gerekli abonelik kayıtları bugün itibarıyla Kırıkhan Belediyesi Hizmet Binasında Belediye Meclis Üyeleri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen törenle başladı.

Kırıkhan’ın sorunlarının tek tek çözüldüğüne belirten Başkan Yavuz törende yaptığı konuşmada; “Doğalgaz bir medeniyet, bir rahatlık, sağlık ve çocuklarımızın geleceğidir. İlçemizin en önemli sorunu olan ve özellikle kış aylarında kömür yakımı sonucunda oluşan hava kirliliği nedeniyle yaşanılamaz duruma gelen ilçemizde artık bu sorun yaşanmayacak. Çocuklarımızın solan yüzleri artık pembeleşerek canlılık kazanacak ve ilçemizdeki hastalık riski en az düzeye inecek. Bu önemli sorunun çözümü ve ilçemizin tek kurtuluşu Kırıkhan’a doğalgazın gelmesiydi. Bu konuda başta Hatay Milletvekilimiz Mehmet Öntürk olmak üzere diğer milletvekillerimize, kaymakamımıza, Ticaret Odası başkanımıza, Sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerine, daire amirlerimize, basınımıza, emeği geçen diğer tüm yöneticilerimiz ile doğalgaz abonelik desteği veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde Kırıkhan’da doğalgazın kullanılabilecek hale gelmesi Kırıkhan adına sevindirici ve önemli bir gelişmedir. Sizlerle birlikte böylesine anlamlı bir hizmeti gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kırıkhan’ın Cumhuriyet Mahallesinin büyük bir bölümü 2018 yılı içerisinde inşallah doğalgaz kullanmaya başlayacak. Diğer mahallelerimizde ise altyapı çalışmaları önümüzdeki süreçte hızlı bir şekilde devam edecek ve diğer vatandaşlarımızda doğalgazın nimetlerinden faydalanacaklar.

Doğalgaz kullanmak isteyen vatandaşlarımız, Belediyemize gelerek abonelik kayıtlarını yaptırabilirler. İlk etapta gaz verilecek olan Cumhuriyet mahallesinde ikamet eden ve kapısının önünde gaz kutusu bulunan bina sahipleri Salı ve Cuma günleri mesai saatleri içerisinde aboneliklerini yaptırarak gaz bağlantısı yapan YETKİLİ mühendislik firmaları aracılığıyla projesinin onaya sunulmasıyla birlikte yaklaşık 15 günlük süre içerisinde gaz kullanımına başlayacaklardır. Vatandaşlarımız abonelik için gerekli olan şartları 0326-618 96 75 nolu telefon numarasını arayarak yetkililerden bilgi alabileceklerdir. Doğalgazın ilçemize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

AKSA Gaz Bölge Müdürü Metin Ceyhan ise yaptığı konuşmada; “Avrupalılar 50 sene öncesinden doğalgazı kullanıyor, Kırıkhan halkının Avrupalılardan hiçbir eksikliği yok, Alt yapı hizmetleri zahmetli ve sıkıntılı olur, çamur, toz, toprak olur. Bu zahmetin mükafatını inşallah 2018 yılı içerisinde evlerimizde doğalgazı kullanarak rahatlığa erişmiş olacağız” dedi.

Kırıkhan’da ilk doğalgaz abone başvurusunda bulunan Ahmet Ayhan ’Belediye Başkanımızın Doğalgaz çalışmalarında çok büyük emeği var, ben kendilerine teşekkür ediyorum ve tüm Kırıkhan halkının mutlu bir şekilde kullanmasını istiyorum. ‘dedi.

İlk günde Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Ak parti ilçe Başkanı Ö.Ayhan Şıhça ve birçok vatandaşımız Doğalgaz abonelik kayıtlarını başlattılar.

NURİYE YILDIRIM

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir