Minik Vecihiler, Hürkuş’un Modelini Tasarlıyor

Minik Vecihiler, Hürkuş’un modelini tasarlıyor Hem eğleniyorlar hem de öğreniyorlar Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği “Minik Vecihiler Hürkuş Oluyor” projesinin minik Vecihileri, gerçekleştirdikleri model uçak tasarımlarıyla beğeni topladı.Hatay İl Milli…

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği “Minik Vecihiler Hürkuş Oluyor” projesinin minik Vecihileri, gerçekleştirdikleri model uçak tasarımlarıyla beğeni topladı.
Merkez ilçe Antakya‘da bulunan Hüseyin Özbuğday Ortaokulu bünyesinde kurulan Model Uçak Atölyesinde çalışmalar gerçekleştiren minik Vecihiler, proje öğretmenleri aracılığıyla model uçak tasarımları yapıyor. SODES destekli gerçekleştirilen projede çocuklara bilim ve teknoloji sevgisi aşılanıyor.
“Minik Vecihiler Hürkuş Oluyor” projesinin minik Vecihi’lerinden Yasin Erdal Ada, “Bu model uçağımız 1,5 haftalık süreden sonra şekillenmiştir. Bu uçak bizim izinden gittiğimiz Vecihi Hürkuş‘un uçağından esinlenerek çıktı. Bu uçağımız, pervaneden ve kanattan oluşmaktadır. Yaklaşık 100 metre gibi mesafeye ilerleyebiliyor” dedi.
Öğrenci Ayşe Betül KKaynarca’da, “Bu kursta yardımlaşmayı öğrendik. Öğretmenlerimiz sayesinde çok güzel uçaklar çıkardık. Bu kursun sonucunda birlikte bir gezi düzenlenecek. Vecihi Hürkuş’un uçağına binmek istiyoruz, görmek istiyoruz. ve TAI’ye ve Türk Hava Kurumu‘na gitmek istiyoruz” dedi.
Proje Koordinatörü ve Eğitim Yöneticisi Ahmet Şanal, gerçekleşen model uçak tasarımlarının ardından öğrencileri ile birlikte Mustafa Kemal Atatürk‘ün anıtına ve Vecihi Hürkuş’un mezarına ziyarette bulunmak istediklerini belirtti. Aynı zamanda TAI ve Türk Hava Kurumu’na da ziyaret gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade eden Ahmet Şanal, “Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü Proje ekibi olarak hazırladığımız bu projede, çocuklarımıza model uçak yapımını öğreteceğiz. Bunun ötesinde daha sonrasında teknoloji ile ilgili çeşitli kurslar vereceğiz. Bu projede asıl amacımız sivil havacılığı özendirmek. En önemlisi ölüm yıl dönümü olan Vecihi Hürkuş’u çocuklarımıza anlatmak üzere bu projeyi geliştirdik. Projemizin en önemli yanı, bir havacılık faaliyetinin çocuklarımıza aktarılması. Bunun yanında Vecihi Hürkuş’un özellikle Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadelelerini anlatmak. Bunun yanında yine aynı şekilde geleceğin pilotlarını yetiştirmek için buradayız. Çok eğlenceli aynı zamanda bilgi dolu bir süreç yaşıyoruz” dedi.
Ahmet Şanal, bilim ve teknolojinin yanı sıra sanatsal alanda da faaliyetler gerçekleştirerek Vecihi Hürkuş’un tiyatrosunu canlandıracaklarını, sözlerine ekledi.

EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir