Milli Mücadelenin Kahramanlarından “Seferihisarlı Kundakçı”nın Romanı Tanıtıldı

Seferihisar’da devam eden 14. Kibatek Yaz Edebiyat Buluşması, Milli Mücadelede Seferihisar’ın anlatıldığı “Kundakçı” romanının tanıtımıyla devam etti.

Kıbrıs-Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu (KIBATEK) tarafından düzenlenen yaz edebiyat buluşmalarının 14’üncüsü son 4 yılda olduğu gibi bu yıl da Seferihisar’da düzenleniyor. Buluşmaya Türkiye, Yunanistan, Almanya, Azerbaycan, Arnavutluk, Rusya, Moldova, Gürcistan, Bulgaristan, Kırgızistan’dan yazarlar, ressamlar, şairler, akademisyenler katılıyor.

Etkinliğin ikinci gününde, Seferihisar’da yaşayan KİBATEK Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Öz tarafından üç yıllık araştırmanın ardından basılan milli mücadelede Seferihisar’ın anlatıldığı Kundakçı isimli roman tanıtıldı. Çağan Irmak Salonu’nda yapılan tanıtım öncesi kitabın kapak resmini yapan Mustafa Ali Kasap tarafından canlı performansla “Efe” resmi yapıldı.

Canlı performansın ardından Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer bir konuşma yaparak, Seferihisar’ın tarihindeki bir eksikliği uzun ve derin bir araştırmayla kitaba döken Cafer Öz’e teşekkür etti. Başkan Soyer; “Bu coğrafyada yaşayan insanlar tarihin bildiği en büyük kurtuluş mücadelesini verdiler ve emperyalizme karşı en büyük dersi verdiler. Bu dersin kahramanları, en önemli aktörleri de Efe’ler oldu. Özellikle Batı Anadolu’da yaşayan Efe’ler olağanüstü bir tarih yazdılar. Bizim Seferihisar’ımızın tarihinde bir boşluk vardı. Atalarımızın milli mücadeleye nasıl katıldıkları konusunda çokta bilgi sahibi değildik. İşte o büyük boşluğu sevgili Cafer Öz doldurdu. Şahane bir eser kazandırdı. Çok kıymetli bir tarih romanı çıktı ortaya. Bugün dilerim ki burada bulunan farklı coğrafyalardan insanlarla beraber hepimizin duası ve iyi dilekleri o kahramanların ruhlarına gitsin. Hepinize bizimle birlikte olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. KİBATEK’e de 4 yıldır olduğu gibi bu yılda ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyum” dedi.

Kitabın yazarı Cafer Öz ise yaptığı konuşmada uzun süren çalışmasına verdiği destek nedeniyle Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür etti. Öz; “3 yıllık bir çalışma yaptım. Tüm köyleri sürekli dolaştım ve bilgi dolu büyüklerimizi konuşturmaya çalıştım. Hepsiyle bir süre sonra dost oldum. Hatta köylerine gitmediğim zaman bana kızmaya başlamışlardı. Hepsinde öyle bilgiler var ki müthiş bir doluluğa ulaştım. Bugün burada olan herkese çok teşekkür ediyorum. Umuyorum kitabı beğenirsiniz ve içerisindeki bilgiler gençlerimize örnek olur” dedi.

Konuşmaların ardından program, kitabın yazım aşamasının anlatıldığı slayt gösterisi, çevre köylerden canlı tarih aktarıcılarının tanıtımı, Seferihisar Belediyesi Halk Dansları Zeybek Ekibi gösterisi, romanın kahramanı Kundakçı’nın torunu Oktay Tugan’ın konuşması ve kitap hakkında değerlendirmelerle tamamlandı.

Kundakçı kitabına kitapçılarda ve Seferihisar Belediyesi’ne ait dükkanlardan ulaşabilirsiniz.

EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir