MEZİTLİ’YE MODERN BALIK PAZARI AÇILDI

Mezitli Belediyesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğiyle Mezitli’de balık pazarı açıldı. Mezitli Deresi üzerinde Kadın Üretici Pazarı yanında haftanın 7 günü açık olacak olan Balık Pazarı’nda balık satışının yanı sıra pişirme ve evlere servis hizmeti de verilecek.

 

——————————

 

Mezitli modern bir balık pazarına kavuştu. Mezitli Belediyesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde açılan Balık Pazarı modern yapısının yanı sıra balık pişirimi ve evlere servis özelliğiyle bölgede bir ilk olma özelliğini taşıyor. Haftanın 7 günü Mezitli Deresi, Kadın Üretici Pazarı güneyinde bulunan köprü üzerinde hayata geçirilen Balık Pazarı’nın açılışı Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek ve çok vatandaş katıldı.

 

BÖLGENİN EN MODERN BALIK PAZARLARINDAN BİRİSİ OLACAK

Açılış kurdelesini konuklarla birlikte kesen Başkan Tarhan, Mezitli halkının her şeyin en iyisine layık olduğunu ifade ettiği konuşmasında, “Hızla büyüyen ve gelişen Mezitlimizde her şeyin olması için çaba sarf ediyoruz. Bugüne kadar yaptığımız her işte olduğu gibi Balık Pazarımızı da halkımızın yoğun talebi üzerine harekete geçirdik. Burada gerçekten mesleği balıkçı olan kişilerin dükkân açabilmesi amacıyla Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yardım istedik. Gerçekten işi balıkçılık olan, düzenli vergisini ödeyen Mersin’in en eski balıkçılarına pazarımızda yer verdik” diye konuştu.

 

BALIK SATIŞININ YANINDA PİŞİRİM VE EVLERE SERVİS YAPILABİLECEK

Pazarda balık satışının yanı sıra Mezitli Belediyesi’ne ait Mutlu Mezitli şirketi tarafından işletilen balık pişirim dükkânı da olacağını ifade eden Başkan Tarhan, “Lüks balık lokantalarına gidemeyen ama balık yemek isteyen vatandaşlarımızı da düşünerek pazarımızda balık pişirimi yapılacak ve evlere kadar servis edilecek. Yine burada yemek isteyen vatandaşlarımız içinde masa ve sandalyeler koyarak uygun bir ortam hazırladık. İnsanımız dilediği her şeyi Mezitli’de bulsun. Kentinde yaşamaktan mutlu olsun istiyoruz. Talep olması halinde balık pazarımızı daha da büyütmeyi planlıyoruz” dedi.

 

HALKIMIZ ‘BURASI MEZİTLİ’ DİYEREK YAŞADIĞI KENTE SAHİP ÇIKIYOR

Mezitli’de yaşayanların kentin bu özel yapısının farkına vardığını ifade eden Başkan Tarhan, Vatandaşlarımızdan sık sık ‘Burası Mezitli’ vurgusunu yapmaya başlamasının kendisini gururlandırdığını da ifade etti.  Daha sonra misafirlerle birlikte balık tezgâhlarını gezen Başkan Tarhan, balıkçılarla sohbet etti. Balıkçılardan, ‘uygun fiyat’ sözü de alan Başkan Tarhan, balık pişirim dükkânında balık ekmek dağıtımı yaptı. Yoğun izdihamın yaşandığı dağıtımda balığın tadına bakan vatandaşlar tam not verdi.

 

HALİL İBRAHİM DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir