Mersinli gazi ve şehit asker ailelerine Adana’dan yardım eli uzandı

Mersin Gazi ve Şehit Asker Ailelerine Yardım Derneği’nin bir süredir sıkıntısını yaşadığı kira sorunu çözüldü.
Dernek Başkanı Suna Ünlüselek, “Bir hayırseverin bize yardım eli uzatması onur verici. Şehit yakını ve gazilere sahip çıkmak her vatandaşın görevi. Ancak Mersin’de son dönemde yerel yönetimlerden yeterli ilgiyi görememek bizi üzdü” dedi.
“23 yıldır ne insanlar geldi, geçti”
Ünlüselek dernek olarak 1995 yılından bu yana faaliyette olduklarını ve Mersin’de önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek şunları söyledi;
“20 yıldan fazla bir zamandır dernek olarak Mersin’de gazilerimiz ve şehit yakınlarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu süre içinde neler yaşadık biz bile unuttuk. 23 yıl içinde ne insanlar gelip geçti bu dernek çatısının altından.
Ancak tüm enerjimizi şehit yakını ve gazilerimize verirken, bir anda kendi derdimize ağlar olduk. Kiramızı ödeyemez, derneğin faturaları ile boğuşur gördük kendimizi.
Eskiden ihtiyaçlarımız yerel yönetimler tarafından giderilirdi. Ancak şimdi belediye başkanlarının kapısına bile yaklaşamaz olduk.
“Derneğimizi açamıyorduk”
Sıkıntılı süreçte sesimizi Adana Yumurtalık Yeşilköy’den bir Alevi kanaat önderi duydu ve bize derman oldu. Bu anlamda yardımlarını esirgemeyen hayırsever Mehmet Güven’e teşekkür ederim. Kiralarımız ödendi. Sıkıntımız giderildi. Hiçbir karşılık beklemeksizin bize yardımcı oldu.
Ama gönül isterdi ki bu yardım Mersin’den insanlarından, bu kentte para kazananlardan gelsin. Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan gelsin. Alt birim belediye Başkanlarından gelsin. Derneğimizi açamaz duruma gelmiştik.”

EBRU BEKEN

NOVA  MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir