Kutsal Topraklara Kadar Pedal Çevirecekler

Kutsal topraklara kadar pedal çevirecekler Makedonya’dan bisikletle hacca gitmek için yola çıkan iki arkadaş, yolculuklarının 18. gününde Konya’ya ulaştı.

Kutsal topraklara kadar pedal çevirecekler
Makedonya’dan bisikletle hacca gitmek için yola çıkan iki arkadaş, yolculuklarının 18. gününde Konya‘ya ulaştı

Makedonya’dan hacca gitmek için bisikletle yola çıkan iki arkadaş yolculuklarının 18. gününde Konya’ya gelerek Mevlana Hazretleri Türbesini ziyaret etti.
Hacca gitmek için Makedonya’dan bisikletle yola çıkan avukat olan Senad İdrizi ve din görevlisi olan Amir Aslani ismindeki iki arkadaş, Arnavutluk ve Yunanistan‘ın ardından üçüncü durakları olan Türkiye‘ye geldi. Türkiye’de takip ettikleri güzergahta Konya’ya gelen İdrizi ve Aslani, Mevlana Hazretleri Türbesini ziyaret etti.
Çocukluk hayalimizdi”
Çocukluktan beri bisiklet ile Hac yolculuğu yapma hayalleri kurduklarını ifade eden Amir Aslani, “İkimiz de 31 yaşındayız. Bu yolculuk bizim çocukluk hayalimizdi. Bisikletle Hac yolculuğuna çıkmak şu anda kısmet oldu bize. İki sene önce bu yolculuğun hazırlıklarına, hangi rotayı izleyeceğiz, hangi şehirlerden geçip Mekke‘ye ulaşacağız onun çalışmasına iki sene önce başladık. Tetova’dan yola çıktık. Tetova’dan sonra Arnavutluk, Yunanistan… Yunanistan üzerinden Türkiye’ye giriş yaptık. İstanbul‘da 2 gün, Bursa‘da 1 gün kaldık. Bursa üzerinden Eskişehir‘e geldik. Ondan sonra Akşehir, Akşehir üzerinden Konya’ya geldik. Bundan sonra yolculuğumuz Mersin‘e devam edecek. Mersin’den gemi yoluyla Mısır‘a, Kızıldeniz’i geçip Suudi Arabistan‘a geçip öyle ulaşmayı planlıyoruz” dedi.
Konya’da oldukları için mutlu olduklarını belirten Aslani, “Yolculuğumuzun başlangıcından beri gittiğimiz her yerde sağ olsunlar insanlar bizi çok güzel karşıladı, çok güzel ağırladı. Türkiye’nin bütün şehirlerinde de böyle. Konya’da özellikle çok ihtimam gösterildi. Buradan herkese teşekkür etmek istiyorum. Tabii yolculuğumuzdan sonra Konya’ya ulaşmamız da ayrı bir keyif. Konya’yı gerçekten çok güzel bulduk. Allah’a şükür ki Hazreti Mevlana’nın yaşadığı Konya’yı da ziyaret ettik bu vesileyle. Burada çok güzel vakit geçirdik. Konya’ya çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
40 gün daha pedal çevirecekler
Kutsal topraklarda yaklaşık 20 gün kalacaklarını kaydeden Amir Aslani, “Yolculuğumuzun 18. günündeyiz şu an. Takriben 40 ya da 50 gün sürecek yolculuğumuz. Şu anda bin 500 kilometre yol yaptık, yolculuğun tam ortasındayız. Geriye bisikletle gideceğimiz bin 500 kilometre yol kalıyor. İnşallah onu kat ettikten sonra kutsal topraklara varmış olacağız. Planımız Medine’de 10 gün, Mekke’de de 10 gün kalmak” diye konuştu.
İki arkadaş Konya’da bisiklet bakımlarını yaptıktan sonra Mersin’e, Mersin’den ise deniz yoluyla Mısır’a geçecek. Senad İdrizi ve Amir Aslani yolculuklarını tamamladıklarında yaklaşık 3 bin 500 kilometre pedal çevirmiş olacak.

EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir