KEPEZ’E İKİ ÇABİS İSTASYONU KURULACAK

ÇANAKKALE Belediyesi’nce, kentteki ulaşımı kolaylaştırmak ve vatandaşları sağlıklı yaşama teşvik etmek amacıyla hizmete sunulan Çanakkale Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi (ÇABİS) için Kepez Beldesine iki istasyon kurulacak.

ÇABİS istasyonlarını kent merkezine bağlı Kepez Beldesine kadar uzatacak olan proje nedeniyle, Çanakkale Belediyesi ve Kepez Belediyesi arasında ücretsiz yer tahsisi protokolü imzalandı. İmza törenine Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı CHP’li Ömer Faruk Mutan, Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Sürücü ve birim müdürleri katıldı.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez’de iki noktada ÇABİS istasyonu kuracaklarını belirterek, şunları söyledi:

“Artık buradan bisiklet kiraladığınızda Kepez’de bulunan iki istasyona bisikletleri bırakabileceksiniz. Güzelyalı ve Dardanos’a gidenlerin de artık Çanakkale’ye kadar gelmesine gerek kalmayacak. Onlar da bisikletlerini Kepez’deki istasyonlara bırakabilecek. Şimdilik iki istasyon yapıyoruz. Tahminimce bunlar da yetmeyecektir ve kısa zamanda daha çok istenecektir. İstendikçe de istasyon sayımızı arttırmaya devam edeceğiz. Çünkü bu uygulama kentlilerimiz tarafından beğenildi. Bizim de buradaki hedefimiz, hava kirliliğini, gürültü kirliliğini engellemek. Fiziksel aktiviteyi arttırmak için bisiklet kullanımını teşvik etmeye çalışıyoruz. Kepez de bu konuda duyarlılık gösteriyor. Bu nedenle protokolümüzü imzalayıp kısa bir süre içerisinde de istasyonlarımızı hayata geçireceğiz.”

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ise, ÇABİS’in kamu taşımacılığı projesi olduğunu ve toplu taşıma yerine bireysel taşımaya imkan sağladığını belirtti. Başkan Mutan, “Kepez’in konumu belli. Bizden sonra Güzelyalı ve Dardanos gibi mücavir alanlar da var. Kepez’e yolunuz düşerse fark edeceksiniz, ÇABİS’ten kiralanan bisikletlerle Kepez’den geçen vatandaşlarımız var. Mevcut entegre ulaşımın bir parçası gibi düşünebiliriz. Bu protokolde ona dayanıyor. En son imzalamış olduğumuz protokole ek yapıyoruz. ÇABİS takdir ettiğimiz bir proje. Bu proje daha yaygın hale gelirse, Avrupa’daki ülkelere benzeyebiliriz” diye konuştu.

EBRU BEKEN DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP BAŞKANI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir