Karaköprü’de Osmanlı Torunu Sultan Abdulhamid’i anlattı

 

KARAKÖPRÜ’DE OSMANLI TORUNU SULTAN ABDULHAMİD’İ ANLATTI

 

Karaköprü Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Sultan Abdulhamid’in ölümünün yüzüncü yıl dönümü nedeniyle ‘Sultan Abdulhamid’siz Bir Asır’ programı düzenledi. Programda konuşmacı olarak katılan Sultan Abdulhamid’in torunu Nilhan Osmanoğlu, Sultan Abdulhamid’i anlattı.

 

Karaköprü Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında önemli konukları vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Sultan Abdulhamid’in ölümümün yüzüncü yılında anmak için düzenlenen programa konuk olarak Sultan Abdulhamid’in torunu Nilhan Osmanoğlu katıldı. Orhan Karaağaç’ın moderatörlüğünde düzenlenen programda Nilhan Osmanoğlu Sultan Abdulhamid’i anlattı.

 

Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen programa ev sahibi olarak Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve eşi Güler Baydilli ’nin yanı sıra, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve eşi, Karaköprü İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız, 22. dönem Ak Parti Milletvekili Abdurrahman Müfit Yetkin, Ak Parti Karaköprü İlçe Başkanı Ahmet Aksoy, İl Müftüsü İhsan Açık, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Programda açılış konuşmasını yapan Başkan Metin Baydilli, Karaköprü Belediyesi olarak her ay rutin olarak Kültür Sanat etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

 

Başkan Baydilli, “1 ay önce Dr. Savaş Barkçin hocamızı konuk ettik. Ardından Serdar Tuncer’i sizlerle buluşturduk. Bu akşamda Sultan Abdulhamid vefatının 100. Yılında onu anmak, anlamak ve tanıma, onun vizyonunu, misyonunu, Dünyaya bakış açısını ve ufkunu en iyi şekilde anlamak için torunu Nilhan Osmanoğlu’nu konuk ettik” dedi.

 

Eğer bir ülkede herkes siyasetten bahsediyorsa o ülkenin 3. Sınıf ülke olduğunu söyleyen Başkan Metin Baydilli, ”Eğer bir ülkede herkes siyasetten bahsederse, kültürden, medeniyetten, bilimden ve sanattan bahsedilmezse o ülke 3. Sınıf bir ülkedir. Bizim öncelikle kültürden, sanattan bahsetmemiz gerekiyor ki, hem geçmişimizi öğrenelim, geçmişimizle birlikte geleceğimizi inşaa edelim. Tarihte derler ki geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez. Bundan dolayı bizim geçmişimizi çok iyi bilip, onu çok iyi öğrenmemiz gerekiyor” diye konuştu.

 

“Sultan Abdulhamid Urfa’ya da çok yakın biridir” diyen Başkan Baydilli şunları söyledi:

“Eyyüp nebi türbesinin yanında Abdurrahman Babey yatar. Abdurrahman Babey, Sultan Abdulhamid döneminde 10 yıl sarayda kalmış Sultan Abdulhamid’in emri ile, onun mektuplarını, tasavvuf erbaba, alimlere, şeyhlere götürüp onları halifeliğe bağlamasını sağlamıştır. Abdurrahman Babey, bu görevi çok iyi bir şekilde yerine getirdi ki, birinci cihan harbinde Osmanlı’nın zor durumunu görenler, Pakistan’dan, Hindistan’dan, elindeki bilezikleri, kulaklarındaki küpeleri Osmanlı’nın ayakta kalması için Osmanlı’ya göndermiştir. İşte bunu sağlayan Abdulhamid’tir. Bunu sağlamaya vesile olan Şanlıurfalı Abdurrahman Babey’dir”

 

Başkan Baydilli’nin konuşmasının ardından Sultan Abdulhamid’in torunu Nilhan Osmanoğlu, Şanlıurfalılarla buluştu. Orhan Karaağaç’ın moderatörlüğünde gerçekleşen konferansta Nilhan Osmanoğlu, Sultan Abdulhamid’in hayatını anlattı.

Programın son bölümünde davetliler Nilhan Osmanoğlu’ndan, Sultan Abdulhamid ile ilgili kafalarına takılan soruların cevaplarını aldı.

 

Konferansın sonunda, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Nilhan Osmanoğlu ve Moderatör Orhan Karaağaç’a günün anısına plaket verirken, protokol üyeleri Osmanoğlu le hatıra fotoğrafı çektirdi.

MUSTAFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BASKAN    YARDIMCISI

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir