İzmir için örnek işbirliği

Büyükşehir’den Emniyet’e İZUM brifingi

İzmir için örnek işbirliği

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Türkiye’nin en kapsamlı akıllı trafik sistemi, İzmir Emniyeti’nden de tam not aldı. Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve kentin üst düzey emniyet yetkilileri, İzmir Ulaşım Merkezi’ni ziyaret ederek sistemi tüm detaylarıyla inceledi. İZUM’da gördükleri teknolojiden çok etkilendiklerini belirten Hüseyin Aşkın, sistemin İzmirlilerin hayatını kolaylaştıracağını, kentin trafiğine ve güvenliğine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Aşkın, İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle bugüne kadar süren işbirliğini daha da geliştireceklerini dile getirdi.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 65 milyon TL yatırımla hayata geçirdiği, kentin tüm ana arterlerini 24 saat kontrol ve denetim altında tutan ve trafiği yönetebilen yeni sistem, İzmir Emniyeti’nin kurmaylarına tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Ulaşım Merkezi (İZUM) adı verilen sistemin kalbi niteliğindeki merkezde İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürlerini ağırladı.

Akıllı, çevreci ve engelli dostu bir kent ulaşımı için kurulan “Akıllı Trafik Sistemi”nin özelliklerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kader Sertpoyraz ile Trafik ve Denetim Şube Müdürü Mehmet Ali Bodur anlattı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ise akıllı kavşaklar, trafik izleme kameraları, ölçüm, izleme, ihlal tespit sistemleri, hız koridorları gibi onlarca özelliği barındıran sistemin İzmirlilerin yaşamına büyük kolaylık, trafik akışına ise rahatlama getirmesini hedeflediklerini söyledi. Gökçe, yeni trafik düzenine geçişte verilen destek için İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne ayrıca teşekkür etti.

 

Birçok projede birlikteyiz

Sunumu dikkatle izleyen İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, kullanılan teknolojinin son derece etkileyici olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Belediye, şehrin emanet edildiği yer. Biz İzmir Emniyeti olarak, Büyükşehir Belediyesi’yle birçok projede birlikte çalışıyoruz. Bundan da şehrimizin güvenliği, trafik seyrinin daha iyi olması, trafik kazalarının önlenmesi ve bütün suçlarla mücadele açısından katkı alıyoruz. İZUM’da gördüğümüz teknolojiden çok etkilendik. Bundan sonraki süreçte işbirliğimizi daha da geliştireceğiz. Bu merkezde 16 arkadaşımız görev yapacak. Önümüzdeki günlerde birkaç arkadaşımızı gözlemci olarak görevlendirmeyi planlıyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor.”

HALIL İBRAHIM DINÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETIM KURULU BASKANI

 

İzmir örnek oldu

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir