Gönül Sofraları Aydıncık’ta Kuruldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan’ın birlik ve beraberlik ruhunu Mersin’in her köşesine taşımak amacıyla ilçelerde gerçekleştirdiği iftar buluşmalarının bu seferki durağı Aydıncık oldu. Binlerce kişinin katıldığı iftar sofrasında, vatandaşlar bir arada olmanın ve hep birlikte orucunu açmanın mutluluğunu yaşadı.

Ramazan ayının 14. gününde Aydıncık’ta vatandaşlarla bir araya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, iftar öncesi vatandaşlarla sohbet ederek Ramazanlarını kutladı.

Aydıncık Sahil Park Açık Düğün Alanı’nda yapılan iftar yemeği ve Ramazan etkinliğine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Aydıncık Kaymakamı Mehmet Erhan Türker, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Gülnar Belediye başkanı Ahmet Günel, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP Mersin İlçe Başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, oda ve dernek başkanları ve binlerce Aydıncıklı katıldı.

Başkan Kocamaz, “Bu buluşmalar Ramazan’ın feyzinden faydalanmamızı sağlıyor”

Mersin’in ilçelerinde düzenlediği iftar turuna Aydıncık’ta devam eden ve iftar öncesi alanı dolduran vatandaşlara seslenen Başkan Kocamaz, “Ramazanın hepimiz için, ülkemiz için birlik ve beraberliğe, barışa, sevgiye kardeşliğe vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Ramazan olmasaydı belki bu güzel akşamda bu iftar sofrasında beraber olamayabilirdik. 30 Mart 2014’ten önce başlattığımız bu Ramazan buluşmalarını, bu iftar sofralarını Allah’a çok şükür ki beşinci kez gerçekleştiriyoruz. Sizlerle bizleri bir kez daha bir araya getirdiği için Rabbime binlerce kez şükrediyorum. Ramazan ülkemizin çok zor bir dönemeçten geçtiği bu günlerde çok daha fazla anlam kazanıyor. Zira İslam ülkelerinin içerisinde bulunduğu durum hiçte iç açıcı değil. Suriye’de, Irak’ta, İran ve Filistin üzerine oynanan oyunlar Müslümanların titreyip kendisine dönmesi gerektiğini açıkça gösteriyor. İslam âlemi üzerine oynanan oyunların nihai hedefinin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu artık çok açık bir şekilde görüyoruz” dedi.

Emperyalist güçlerin Türk milletini birbirine düşürmeye çalıştığını ve bu sebeple Türk milletinin daha derinden düşünmeye ihtiyacı olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Cennet bir ülkede yaşıyoruz. Bin yıldan fazladır bu topraklarda köken ayrımı yapmadan, barış ve kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. Bu kardeşliğin, barışın, hoşgörü ortamının bundan sonra da devam etmesi gerekiyor. Önce ülkemize, bayrağımıza ve birbirimize sahip çıkacağız. Dostumuzu da düşmanımızı da çok iyi gözlemleyeceğiz, tavrımızı da ona göre belirleyeceğiz. Onun için diyoruz ki bu buluşmalar bizi bir araya getiriyor. Ramazan’ın feyzinden, bereketinden faydalanmamıza vesile oluyor. Tok olanlar aç olanın derdinden anlıyor, birbirleri ile yardımlaşıyor, kaynaşıyor. Böylece Ramazan’ın değeri bir kez daha artıyor. Biz de bunun kıymetini bilmeliyiz. Şimdiden Ramazan bayramınızı da tebrik ediyorum. Hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Baki Şimşek: “Başkan Kocamaz, gönül sofrasını Mersinlilere açtı”

Ramazan ayını Mersinli hemşerileri ile aynı iftar sofralarında geçiren MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek,“Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza gönül sofrasını Mersinlilerin tamamına açtığı için teşekkür ediyorum. Mersin’de Burhanettin Kocamaz Başkanımızla beraber Tarsus’tan Anamur’a kadar bütün ilçelerde Ramazan etkinlikleri ve Ramazan ayı coşku içerisinde kutlanıyor. Gündüzünde Ramazan etkinlikleri, akşam kurulan iftar sonraları ve sonrasında yapılan konserler ile Mersin doya doya bir Ramazan yaşıyor. Bu birlik, beraberlik, huzur ve kardeşlik ortamının devam etmesini diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Aktan: “Cenab-ı Allah bu bayrağın altında daha uzun yıllar yaşamayı bize nasip etsin”

Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan ise ilçesinde düzenlenen iftar yemeğinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Ramazan ayı bildiğiniz gibi bereketli ay ve hayır ayı. Allah tuttuğunuz oruçları, yaptığınız ibadetleri kabul etsin. Aynı zamanda ilçemizle ilgili bugüne kadar yapılmış olan hizmetler için çok değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah bu bayrağın altında daha uzun yıllar yaşamayı bize nasip etsin. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Çünkü ülkemizin buna çok ihtiyacı var. Aynı zamanda yaklaşan Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Okunan ezanlar ve açılan oruçların ardından Yunus Emre’yi canlandırarak tasavvufi şiirler seslendiren Sezai Yeşilyurt Ramazan ayının ruhuna uygun bir gösteri gerçekleştirdi. Sonrasında sahne alan sevilen sanatçılardan Kaya Kuzucu, Âşık Sefai ve Selami Durmuş birlikte verdikleri konser ile Ramazan ayının ilçe programlarını şenlendirdi.

 

 

EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir