Giresun’da Yayla Sebzeciliğinin Geliştirilmesi İçin Sebze Tohumu Dağıtıldı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce yürütülen ve Doğu Karadeniz projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen, Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi (GİRKAP) kapsamında; yayla sebzeciliğinin geliştirilmesi, kışlık sebzelerin yaz aylarındaki arz darlığının azaltılması, bu aylarda da sebzelerin temin edilmesini kolaylaştırmak amacıyla yüksek rakımlı bölgelerde 2018 ve 2019 üretim sezonlarında toplam 644 kg (6 bin 290 paket) muhtelif sebze tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. Giresun’un yüksek rakımlı kesimlerinde özellikle yayla bölgelerinde, yöremize uygun sebze çeşitleri yetiştirilmekte ve yöresel pazarlarda oldukça rağbet görmektedir. Bu yıl çiftçilerimize dağıtımı yapılan sertifikalı tohumlar; brokoli, yeşil soğan üretiminde kullanılan kıska soğan, ıspanak, bezelye, marul, maydanoz, kara lahana, baş lahana, kırmızı lahana, semiz otu, pazı, havuç, turp, roka, tere ve dere otu’dur. Proje çerçevesinde günün gelişen teknolojilerine uygun daha az masraf ve emek harcanarak daha çok ürün elde edilmesi için çiftçilerimize gerekli teknik eğitimler verilmiştir. Yürütülen saha çalışmaları neticesinde ilk hasat geçtiğimiz yıl yapılmış olup, verim, kalite ve pazar değerinin yüksek olması nedeniyle umut verici sonuçlar alınmıştır. Ayrıca bölgemizde daha
önce yaygın olarak yetiştiriciliği yapılmayan sebzelerin tanıtılması ve yaygınlaştırılması sağlanmıştır. Bu yeni çeşitler bölge çiftçilerimiz tarafından benimsenmekte ve yöresel pazarlarda oldukça rağbet görmektedir.

EBRU BEKEN DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP BAŞKANI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir