GEMLİK’TE ‘’CUMHURİYET’’ KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

Gemlik Kaymakamlığı ve Gemlik Belediyesinin işbirliği ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik, Gemlik’te ‘’Cumhuriyet’’ konulu konferans gerçekleştirdi.

Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda düzenlenen programa, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başkan Yardımcısı Kadir Erol, İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘Cumhuriyet’ konulu konferansta konuşan Mehmet Çelik, kendine has üslubu ile Cumhuriyet ve demokrasimizin tarihi sürecini anlattı. “Tarihçilerin ortak görüş olarak tespit ettiği bir gerçek var. Türkleri çıkarırsanız dünyada tarih yazılmaz” diyen Mehmet Çelik, “Bizim tarihi bir misyonumuz var oda mazlum milletlerin önünü açmaktır. Şunu unutmayın, Sudan da bir damla temiz suya ihtiyacı olan çocuğun ümidi kendi ülkesi değil Türkiye’dir. Akdeniz’in soğuk sularında can veren aylan bebeklerin ümidi Şam’da ki rejim değil Türkiye’dir. Filistin, Arakan, Doğu Türkistan bunların hepsinin tek ümidi Türkiye’dir” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda salondan büyük alkış alan Prof. Dr. Mehmet Çelik’e, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş çiçek takdim ederken, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da zeytinyağı saklama kabı hediye etti.

 

HALİL İBRAHİM DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir