FIRAT ÜNİVERSİTESİNDE CUMHURİYETİN 95 YILI DOLAYISIYLA “BİR ŞİİR ATATÜRK” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ…

Fırat Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve
Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile Tarih Bölümü işbirliğinde, Cumhuriyetin 95 yılı dolayısıyla “Bir Şiir Atatürk” konulu konferans düzenlendi. Prof. Dr. Bahaeddin Ögel Konferans Salonunda düzenlenen
konferansa, Fırat üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadettin
Tanyıldızı, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Konferans konuşmacı olarak katılan Fırat Üniversitesi Türk Dili ve
Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Arslan, Atatürk’ün nasıl
bir okuma kültürünün olduğunu ve kitap okuma alışkanlığının ne kadar üst düzeyde olduğunun vurgusunu yaptı. Atatürk’ün her okuduğu kitabın altını çizerek, bir takım notlar alarak bu günlere baktığımızda nasıl bir edebi yönünün olduğunu ifade eden Doç. Dr. Arslan, “Atatürk daha çok askeri kişiliğiyle bilinmektedir. Fakat Atatürk aslında tüm insanlarda olduğu gibi farklı bir kişilik olarak sanatla da ilgilenerek, birçok şiir yazmıştır. Atatürk’ün şiirlerinin yer aldığı kitaplar günümüzde İstanbul ve Ankara da bulunmaktadır” dedi.

EBRU BEKEN DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP BAŞKANI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir