Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi’nde sohbet günleri

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından hizmete açılan Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi’nde salı günleri, Kapu Cami Baş İmam Hatibi Ünver Güngör ile “Ser Levha Hadisler Kitabından Sohbetler” adlı program gerçekleştiriliyor.

Meram Belediyesi, ilçe genelinde hizmete açtığı tesisleri sürekli kullanılabilir hale getirmek için farklı programlara imza atıyor. Geçtiğimiz haftalarda hizmete açılan, farklı fonksiyonları ve mimarisiyle göz dolduran Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi’nde her salı, akşam namazını müteakip Kapu Camii Baş İmam Hatibi Ünver Güngör tarafından sohbetler gerçekleştiriliyor. Kültür Merkezinde yer alan Fi hi ma fih adlı sedirli salonda düzenlenen “Ser Levha Hadisler Kitabından Sohbetler” adlı programa bölgedeki vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, bölgelerin ihtiyacına yönelik yatırımları gerçekleştirdiklerini belirtirken, “Uluırmak Saka, Uluırmak Ali Hoca, Fahrünnisa, Çaybaşı, Ziya Barlas ve Zafer Mahalleleri sakinleri başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın faydalanabileceği Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezimizi geçtiğimiz haftalarda hizmete açmıştık. Kültür Merkezimizde bölgedeki vatandaşlarımızın ihtiyacı olan sosyal donatıları bir araya toplarken, Fahrünnisa Hatun Zaviyesi’ni ziyarete gelenlerin dinlenebileceği bir alan haline getirdik. Binamızda mescit, fitness salonu, kütüphane, Mecalis-i Seb’a ve Fihi ma fih adlarını verdiğimiz sedirli sohbet salonlarımız, konferans salonları yer alıyor” dedi.

Güzel mekanların içini güzel etkinliklerle doldurmak gerekiyor
Başkan Toru, yapımı gerçekleştirilen tesisleri gece gündüz yaşayan mekanlar haline getirebilmenin önemine işaret ederken, “Yatırımı gerçekleştirmekten çok, o mekanları vatandaşların sürekli şekilde kullanabileceği şekilde düzenlemek daha önemli diye düşünüyoruz. Hemşehrilerimizin tesislerimizi sürekli olarak kullanarak faydalanabilmesi için ihtiyaçların dışında farklı programlar da düzenlemeye çalışıyoruz. Güzel mekanların içini güzel etkinliklerle doldurmamız gerekiyor. Bu kapsamda salı günleri, akşam namazının ardından Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezimizde Kapu Camii Baş İmam Hatibi Ünver Güngör Hocamız Ser Levha Hadisler Kitabından sohbetler düzenleniyor. Fi hi ma fih ismini verdiğimiz sedirli salonumuzda hemşehrilerimiz bir araya gelerek sıcak ve samimi bir ortamda sohbetlerini gerçekleştiriyorlar. Buna benzer farklı programları, farklı bölgelerdeki sosyal tesislerimizde, gençlik merkezlerimizde ve kültür merkezlerimizde devam ettirmeyi arzuluyoruz” şeklinde konuştu.
EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir