DÜNYA’NIN EN İLGİ ÇEKİCİ PARKI GAZİANTEP’TE

 Dünya Kent Parkları Birliği  (World Urban Parks) tarafından düzenlenen “Uluslararası Büyük Kent Parkları Ödülü’’ yarışmasına Türkiye’den Gaziantep adına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi  ‘100. Yıl Atatürk Kültür Parkı (PARKANTEP)’ ile katıldı ve dünyanın en ilgi çekici-en kıymetli parkı seçildi.

   Bu kapsamda Avustralya’nın Melbourne şehrinde “Internatıonal Parks And Leısure Congress’’ kapsamında ödüller sahiplerini buldu. 20 ülke ve 700 delegenin katıldığı kongrede ‘100. Yıl Atatürk Kültür Parkı’ ödül gecesi boyunca sunum slaytla dünyaya tanıtıldı.

100. Yıl Atatürk Kültür Parkı, Hobi Bahçelerinden başlayan Hasan Celal Güzel Kültür ve Spor Vadisi, Tüfekçi Yusuf Parkı, Kale Çevresi Parkı ve Harikalar Diyarına kadar devam eden yeşil aksı kapsayan park Alleben Vadisi Parkı ve Gerciğin Ormanı ile gelişimi düşünülen şehrin merkezinde 14 kilo metre uzunluğunda yeşil bir koridor oluşturan yaklaşık 4,3 milyon metre kare alan ile tüm dünyada dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı 2013 yılından bu yana WUP (World Urban Parks) ve BGCI (Botanic Gardens Conservation International) üyesi. WUP’da Türkiye’den ilk ve tek temsilci olarak öne çıkıyor.

EBRU BEKEN DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP BAŞKANI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir