DARGEÇİT’TE BİLGİ EVİ İNŞAATI HIZLA İLERLİYOR

Dargeçit Belediyesi, vatandaşların bilgiye ulaşmalarını kolaylaştıracak ve güzel vakit geçirebilmelerini sağlayacak tesisler kurmayı sürdürüyor. Bu kapsamda İlçede kurulan Kütüphane-Bilgi Evi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.
Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, yapımı hızla ilerleyen “Kütüphane-Bilgi Evi” inşaatında incelemelerde bulunarak teknik ekipten bilgi aldı. Halkın önceliklerine göre projeleri hayata geçiren Başkan Aksoy, seçim beyannamesinde olmamasına rağmen Vatandaşların talebi üzerine projesi yapılan ve inşaatı başlayan Kütüphane-Bilgi Evi çalışmalarını incelemelerde bulundu.
Sosyal belediyecilik alanında önemli hizmetler hayata geçiren Dargeçit Belediyesi, İlçenin Bahçebaşı Mahalle’sinde yaklaşık 911, 69 metrekare alan üzerinde İnşa edilen Kütüphane-Bilgi Evi projesinin çalışmalarını tüm hızıyla devam ediyor. Bilgi Evi projesinin Dargeçit Belediyesinin sosyal belediyecilik alanında yaptığı en önemli hizmetler arasında yer aldığını belirten Başkan Aksoy, insan odaklı hizmetlerin önemine dikkat çekti.
İncelemeler sırasında açıklama yapan Başkan Aksoy, Bilgi Evi’nde öğrencilere yönelik her türlü imkanı olan güzel bir eğitim ortamı hazırlayacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı;
“Çocuklarımız ve gençlerimiz için sosyal alan oluşturuyoruz. Bilgi evimizin çok önemli hizmetler vereceğine inanıyorum. Öğrencilerimiz kitap okuyabilecek, ders çalışabilecek ve dersleri için gerekli olacak birçok bilgiye buradan ulaşabilecek. Bu proje gibi ilçemizin gelişime katkı sunacak birçok proje yapmayı planlıyoruz. Ayrıca görevde olduğumuz süre içerisinde gençlerimizin geleceğine yatırım yapmak için yeni projeler üretmeye devam edeceğiz.”
Dargeçit’in önemli bir eksikliği giderecek olan Kütüphane-Bilgi Evi’nde; Çocuk ve gençlere bilgiye ulaşma, kendini geliştirme ve boş zamanlarını değerlendirme imkânı sağlamak, bilgisayar ve internete ulaşma fırsatı olmayan çocuklara bu imkânı sunmak, kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak, ders çalışma ortamları müsait olmayan çocuklara çalışma ortamı sağlamak, kültürel ve sosyal hayatın gelişmesine yardımcı olmak ve çocuklara rehberlik etmek amaçlanıyor.

EBRU BEKEN DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP BAŞKANI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir