DARGEÇİT BELEDİYESİ VE HİZMET-İŞ SENDİKASI ARASINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

DARGEÇİT BELEDİYESİ VE HİZMET-İŞ SENDİKASI ARASINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
Dargeçit Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme ile çalışanların sosyal haklarında ve maaşlarında iyileştirmeler yapıldı.
Dargeçit Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla tamamlandı. Belediye başkanının makamında düzenlenen protokol ile söz konusu taraflar arasında 2 yıllık toplu iş sözleşmesine imzalar atıldı. İmza törenine, Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy ile Hizmet-İş Sendikası Mardin İl Başkanı Eşref Cihan katıldı.
İmzaların atılmasının ardından Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, sendikayla olumlu görüşmeler yaptıklarını ve bir sonuca vardıklarını belirtti. Başkan Aksoy, toplu iş sözleşmesinin imzalanması amacıyla Belediye Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende, amaçlarının enflasyona karşı işçileri ezdirmemek olduğunu söyledi.
İşçilerine bugüne kadar maaşını her zaman vaktinde verdiğini vurgulayan Başkan Aksoy, “Bizle göreve geldiğimizden bu yana personellerimizle işçilerimizle güzel bir çalışma sergiliyoruz. Personelimiz sahada iyi hizmetler yapıtlığımız için memnunuz. Yüzde 36’lık artışla imzalanan toplu iş sözleşmesinin işçi ve işveren taraflarına hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Hizmet-İş Sendikası Mardin İl Başkanı Eşref Cihan ise sendikanın, üyelerinin çalışma koşullarını iyileştirmek, ücretlerini artırmak, çeşitli ekonomik, sosyal ve kültürel haklarını sağlamakla görevli olduğunu aktardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir