“ÇOCUK İSTİSMARI VE SOSYAL BİLİNÇ” KONUSUNDA FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ.

“ÇOCUK İSTİSMARI VE SOSYAL BİLİNÇ” KONUSUNDA FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ.

Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Simay Sönmezateş, Komisyon Üyesi Av. Mert Evrenkaya, Psikolog Gürdal Görhan ile birlikte üniversite öğrencilerine iki günlük “Çocuk İstismarı ve Sosyal Bilinç” konusunda farkındalık eğitimi verdi.

Reşatbey Adli Yardım Merkezinde düzenlenen eğitime katılan Baro Başkanı Av. Veli Küçük, programın açış konuşmasını yaptı.

Av. Küçük, çocuğun cinsel istismarı suçu ile mücadelede neler yaptıklarını anlattı. Adana Barosu olarak çocuğun cinsel istismarı ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda mağdurların her aşamada yanlarında olduklarını bildirdi. Çocuğun istismarı suçunun önlenmesini tartışırken, sorumluluğu sadece yasalara ve yargı organlarına yüklemenin hata olduğunu belirtti.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, çocukların cinsel istismardan korunması sorumluluğunun tüm topluma ait olduğunu vurguladı. Yine çocuk ve velilerin bilinç düzeyini artırıcı çalışmalar ve bilgi/iletişim teknolojilerine yapılan vurgununu son derece önemli olduğunu ifade etti. Programı düzenleyenleri, konuşmacıları ve katılımcıları da kutladı.

Üniversite öğrencilerine çocukların ihmal ve istismar edilmesi konularında farkındalık eğitiminin yanı sıra, toplumda genel olarak çocuğa yaklaşım tarzı ve avukatların bu konulardaki görevlerinin neler olduğu anlatıldı.

MUSTAFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BASKAN    YARDIMCISI

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir