Çevre Düzeni Planı ile ilgili bülten

İlçe Belediyelerine Çevre Düzeni Planı Hakkında Bilgiler verildi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 1/50.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANINDA SON AŞAMAYA GELİNDİ

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen 1/50.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili olarak, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

30 Ocak Salı günü saat 09.30’da Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına; Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Genel Sekreter Ercan Turan, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, Daire Başkanları, Battalgazi ile Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve ilgili personeller katıldı.

Bilgilendirme toplantısı öncesinde kısa bir bilgi veren Başkan Çakır, 1/50.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili süreçte artık son aşamaya gelindiğini belirterek, “ Süreç içerisinde birçok öneri ve değişiklikler aylarca sürdü. Nihayetinde sona gelindi ve bu planı bir kez daha birlikte gözden geçirmiş olacağız” dedi.

Başkan Çakır’ın konuşmasından sonra 1/50.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili sunuma geçildi. Plan ile ilgili çalışmaları yürüten firma yetkilisi tarafından yapılan sunumda; Çevre Düzeni Planının Tanımı, Amaç ve Kapsamı, Planlamanın Genel Hedefleri, Ulaşım, Tarım-Orman-Mera-Su Yüzeyi Toplulaştırma-Sulama Alanları; Plan içerisinde Özel Kanunlarla belirlenen Organize Sanayi Bölgeleri, Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri, Askeri Alanlar Yasak-Güvenlik ve Stratejik Bölgeler, Korunacak Alanlar, Korunması gerekli Flora Alanları konularında ayrıntılı bilgeler verildi.

Ayrıca Çevre Düzeni Planı’nın Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri sınırları içerisinde kalan kısımları hakkında da ayrıntılı bilgeler verildi. 2040 yılı nüfus projeksiyonları doğrultusunda hazırlıkları yapılan Çevre Düzeni Planı içerisinde; İl Merkezi ile Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinin mevcut ve 2040 yılı öneri nüfus oranlarına da yer verildi.

MUSTAFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BASKAN ,YARDIMCISI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir