ÇAPANOĞLU MEDYA GRUP BAŞKANIMIZ FUNDA ERBEY SORDU ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN İRFAN DİNÇ CEVAPLADI

  • Funda ERBEY:

Sayın Başkanım rica etsem bizlere kendinizden bahseder misiniz?

 

İrfan DİNÇ:

1964 Çankırı doğumluyum. İlk, orta ve lise tahsilimi Çankırı’da tamamladım. Üniversite tahsilimi 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamladım. Üniversiteden tanıştığım Zeynep Hanım ile evlendim. Rabbim üç erkek evladı nasip etti. Arapça, İngilizce biliyorum. Ortaokuldan itibaren lise ve üniversitede okurken memleket meselelerine ve siyasete hep ilgili oldum. Üniversite sonrası aktif siyasette yer aldım. 2004 yılında AK Parti tarafından Belediye Başkan adayı gösterildim. Çankırılı hemşerilerimin teveccühü ile 2009’da ikinci kez, 2014 Mart seçimlerinde de üçüncü kez Belediye Başkanı seçildim. Çocukluk ve gençlik yıllarımızda edindiğimiz feyz ve bilgi birikimi ile halkımıza hizmet için gece gündüz çalışıyoruz.

 

Funda ERBEY:

Siyasete nasıl girdiniz ve siyasette bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?

 

İrfan DİNÇ:

Bugünkü siyasi hayatımın ve  gelecekle  ilgili almış olduğum önemli kararların başlangıç noktası eğitim hayatımdır. Eğitim hayatım boyunca içinde bulunmuş olduğum sosyal çevre ve bu çizgideki aktivite ve çalışmalar, bugünkü siyasi hayatımın ve kariyerimin ilk adımlarıydı. Bugünkü kariyerimin oluşmasına öğrencilik yıllarımdaki bu çalışmalar temel teşkil etmektedir. Bu zamana kadar şehrimiz ve halkımız için aşkla ve şevkle çalıştım. Bundan sonra da halka hizmet yolunda bu zincirin bir parçası olmaya devam etmek istiyorum.

 

Funda ERBEY :

Başkanım size göre bir  Şehr-ül Emin nasıl olmalıdır?

 

İrfan DİNÇ :

 

Belediye yönetiminin temelinde insana  dürüstçe hakkaniyet üzere hizmet etmek esastır. Almış olduğumuz eğitimin merkezinde insan vardır. Dolayısıyla 3. kez Belediye Başkanı seçilmem, almış olduğum bu eğitimin bana katmış oldukları  sayesindedir. Hayatımın her anını memleketime ve insanlarımıza hizmetle geçirmek bize onur veriyor. Bu samimiyetimiz de halkımıza yansıyor ki onlarla sıcak bir iletişimimiz var. Başardığımız her işin arkasında onların duaları var.

 

Göreve geldiğimizden bu yana toplumun her kesimini kucaklayan güçlü bir yönetim anlayışımız ile Çankırı’da Şehr-ül Emin olmanın hakkını fazlası ile verdiğimizi düşünüyorum.

 

Funda ERBEY :

Sayın başkanım yerel siyasette kadın ve gençlere ne denli yer veriliyor? Ekibinizde kadın ve gençlere yeterince yer verdiğinizi düşünüyor musunuz?

 

İddia ediyorum;  2004 yılında başlattığımız ve şu an meyvesini topladığımız kadın çalışmalarımızda Türkiye’de başı çekmekteyiz. Bu konuda attığımız hamleler Türkiye’ye örnek olmuş çalışmalardır. Çankırı’da yaşayan hanımefendilere 9 farklı mekânda hizmet sunmaktayız. 5 tane Hanımlar Lokali, 2 Kültür Merkezi, Üniversiteli Kız Öğrenciler Koordinasyon Merkezi ve kadın emeğinin sermayeye dönüştürüldüğü Kadın İstihdam Merkezimiz. İşte bu mekânlar, hanımlara verdiğimiz değerin en büyük göstergesidir. Çankırı’da kadınlar mutlu ve gelecekten umutlu. Biz biliyoruz ki; gelecek, kadınlarımızın hünerli ellerinde şekillenecek. Bu yüzden onlar için ne yapsak azdır.

 

Gençlerimiz, geleceğin Türkiyesini kuracak omurgadır. Bu omurga, ne kadar sağlam, ne kadar düzgün, ne kadar kuvvetli olursa ülkemizin geleceği o kadar sağlık, selamet ve esenlik içerisinde olur. Bu bilinç ile gençlere olan yatırımımız daha da artarak devam edecek. Ses getiren gençlik çalışmalarımız, Gençlik ve Belediye konulu yarışmada da Türkiye 2.si olarak ödüllendirildi.

 

Funda ERBEY :

Belediye başkanı olarak Çankırı halkından istek ve beklentileri nelerdir?

 

İrfan DİNÇ :

 

Halkımız bizden samimiyetini ve güvenini esirgemesin. Tarihine ve kültürüne sahip çıkmayan toplumlar, tarih sahnesinden silinmeye mahkûmdur. Bugüne kadar getirilmiş bu kültürün yaşatılmasında, canlandırılmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir paya sahip olduğumuzu düşünüyorum. Şehirler asla yalan söylemez. Bu şehre kattığımız her değere halkımızın sahip çıkmasını, kentini sevmesini ve bu sevdayı kuşaktan kuşağa aktarmasını temenni ediyorum.

 

Funda ERBEY:

 Eğitim, kültür, sanat ve turizm alanında Yılın Belediye Başkanı ödülüne layık görüldünüz, biz de buna şahitlik ettik. Bu alanlarda aldığınız birçok ödül var. Bu alandaki çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

 

İrfan DİNÇ :

 

Çankırı geçmişten aldığı mirası ile geleceğe yürüyen bir şehir. Kent içerisinde pek çok tarihi bina ve türbe var. Biz göreve geldiğimizde bu binaların hepsi harabe durumundaydı. İlk olarak Kurtuluş Savaşı yıllarında hastane olarak kullanılan tarihi konağı restore ettik. Bugün Araştırma Merkezi olarak kullandığımız binamızda binlerce tarihi belge var. Ayrıca Çivitçioğlu ve Buğday Pazarı Medreselerini de restore ettik. Bugün bu medreselere yerel tarih müzeleri benzeri halkımıza hizmet veriyor. Ayrıca kent merkezindeki Kale’yi hazırladığımız proje ile yepyeni bir alana dönüştürdük. Çankırı Fatihi Emir Karatekin Hazretlerinin türbesini de bu proje kapsamında yeniledik. Tüm türbeleri ve mezarlık kapılarını da onardık. Mezarlık hizmetleri için tarihi dokuya uygun yeni bir hizmet binası inşa ettik. Bugün Çankırı’da vefat eden tüm kardeşlerimizin cenaze işlemlerini ücretsiz olarak yapıyoruz. Bu çalışmalarımızla da yetinmedik. Türkiye’de adını bile duymadığınız müzeleri Çankırı’ya kuruyoruz. Çankırı, bundan sonraki süreçte “Müzeler Şehri” olarak anılacak. SİT alanında bulunan tarihi binalarımızın eski yapılarına uygun bir şekilde sağlıklaştırma çalışmalarını gerçekleştiriyoruz.

 

Şehrimizde ikinci bir Milli Eğitim gibi çalışıyoruz. Okullarımızı Z Kütüphaneler, Fen ve Bilişim Laboratuarları, oyun alanları ile buluşturuyoruz. Vatandaşlarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak ve okumayı keyifli hale getirmek için temalı kütüphaneler projemiz kapsamında uçak, tren, gemi kütüphane projelerini hayata geçirdik. Uçak-Tren-Gemi Kütüphanelerimiz ile çekici formlardaki kütüphaneleri Çankırı’ya kazandırırken değişik bir mekân sunarak özellikle de çocuklarımız açısından araştırıp öğrenmeyi ve kitap okumayı cazip hale getirmeyi hedefledik. Uçak ve Tren Kütüphanelerimiz kitap severleri ağırlıyor. Gemi Kütüphanemiz de yakın zamanda halkımızın hizmetine açılacak.

 

 

 

Funda ERBEY :

 Sayın Başkanım başka eklemek istediğiniz neler var?

 

İrfan DİNÇ :

 

14 yıl önce Çankırı’nın makus kaderini değiştirmek üzere yola çıktık. Göreve geldiğimizden bugüne kadar birçok alanda yenilikler yaptık ve modern projelere imza attık. Biz halka hizmeti Hakk’a hizmet biliriz. Yöneticilik; ince bir nüans, üslup ve ileri görüşlülük gerektirir. Görevinizi yaparken herkesi aynı ölçüde memnun etmeniz zordur. Ama genel olarak halkın memnuniyetini sağlayan ve dualarını alan bir yönetici olduğum için kendimi şanslı görüyorum. Türkiye bugün 2023 hedefi doğrultusunda hızlı adımlarla ilerliyor. Biz de yerel yönetim olarak, modern yatırımlarını tamamlamış, insanlarına doğduğu yerde doyma imkanı veren bir kent olmayı hedefliyoruz. 2023 vizyonun da Çankırı’yı gelebileceği en iyi noktaya taşımak istiyoruz.  Ekonomisi, eğitim standartları ve sosyal donatıları ile Türkiye’nin örnek ve yaşanabilir kentlerinden birisi olacağız.

 

Funda ERBEY:

Yapılan bu röportaj için sizlere kurumum ve şahsım adına teşekkür eder. Çankırı ilimizin siz değerli başkanımızla 2023 hedefine yürüyeceğine inancımızla tekrar teşekkür ediyorum.

 

 

HABER/RÖPÖRTAJ

FUNDAERBEY

 

 

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir