ÇANAKKALE’DEN DİYARBAKIR’A BİZ ANADOLUYUZ

İçişleri Bakanlığımız tarafından uygulamaya konan “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Çanakkale’den 100 öğrenci Diyarbakır’a gitti.

10 sorumlu öğretmen eşliğinde Diyarbakır’a giden öğrenciler Çanakkale’den Diyarbakır’a gönül köprüsü kurdular.

Diyarbakır ziyaretlerinde öğrenciler ilk olarak Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından ağırlandı. Öğrenciler ardından Diyarbakır’ın tarihi doğal turistik değerlerini rehberler eşliğinde gezdiler.

İç Kale Müzesi, Hazreti Süleyman Camii ve 27 Sahabe Türbesi, Hasan Paşa Hanı, Ulu Cami, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, Mehmet Arif Müzesi, Diyarbakır Kültür Evi,  Sülüklü Han, Dört Ayaklı Minare, Meryem Ana Kilisesi, Atatürk Evi ve On Gözlü Köprü’yü gezen öğrenciler,  Diyarbakır ziyaretlerinin ikinci gününde Diyarbakır Eğil ve Ergani ilçelerinde gezilerini gerçekleştirdiler.

Diyarbakır ziyaretlerini tamamlayan Öğrenciler,  Çanakkale dönüş yolunda Ankara’da İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sayın Muhterem İnce’nin konuğu oldular.

Çanakkaleli öğrencileri Vilayetler Evinde ağırlayan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sayın Muhterem İnce, İçişleri Bakanlığının “Biz Anadoluyuz Projesi” nin önemine değinerek Çanakkaleli öğrencileri ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

EBRU BEKEN DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP BAŞKANI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir