CAN DOSTLARIMIZA SICACIK YUVA

Edirne Belediyesi ile Edirneli hayvanseverler, sokak hayvanlarının kışı daha iyi koşullarda geçirebilmeleri için kulübe inşa ederek, eski çöplüğe yerleştirdi.
Edirne’de sokak hayvanları yararına çalışmalar yapan 22 Dost Eli Derneği üyeleri Edirne Belediyesi’nin katkılarıyla 65 köpek 50 kedi kulübesi inşa etti. Sokakta yaşayan hayvanların olumsuz hava şartlarından korunması ve kışı sıcak şekilde geçirmesi için 2 haftalık bir çalışma sonucunda hazırlanan kulübeler, sokak hayvanlarının yaşadığı alana yerleştirildi.

Etkinliğe destek veren Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda yaşaması mücadele ettiklerini söyledi. Tanrıkulu, “Hayvanlarımız için burada oluşturulan yaşam alanında her gün gerekli itinayı özeni göstererek elimizden geldiğince gücümüzün yettiğince işler yapıyoruz. Sivil Toplum Örgütleri ile de beraber çalışıyoruz. Burada en önemli sorun uyuz sorunu. Uyuz hayvanlar arasında bulaşıcı bir hastalık. Alıp tedavi ediyoruz tekrar buraya bırakıyoruz. Gerekli tedavi sonrası kısırlaştırılıyor tekrar aldığımız yere bırakıyoruz. Belediye olarak sivil toplum örgütleriyle çalışıyoruz. Benim belediyede var oluş nedenim o. İyi niyetli derneklere yaptığımız gibi gerçekten amacına hizmet eden sivil toplum örgütlenmelerine yaptığımız gibi hemen malzemeleri verdik. Sağ olsunlar bizim üzerimizden çok önemli bir yükü aldılar. Bunların marangozhane gibi çalışıp bir kulübe haline getirmek bizim için biraz sıkıntılıydı. Malzemeleri verdik ve bu şirin güzel kulübeleri yaptılar. Doğal afet dediğimiz şeyler de insanların aslında doğaya verdiği zarardan kaynaklı. Doğa anaya kötü davranırsanız doğa ana bunun hesabını çok kötü sorar. Tüm canlılarla birlikte yaşıyoruz. Doğaya, bitkilere, hayvanlara kötü davranmayıp sevelim ” dedi.

EBRU BEKEN DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP BAŞKANI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir