Bülent Turan: “Örnek bir eğitim kompleksi olacak”

Lapseki İlçesine yapılması planlanan İmam Hatip Lisesi ve yurt binasının ihale tarihi belli oldu. Yapılacak olan proje içerisinde imam hatip lisesi, yurt binası ve spor salonu yer alacak. Projenin ihale tarihi ise 22 Mayıs 2017.

Lapseki ilçesine yapılacak İmam Hatip Lisesi ve yurt binası hakkında değerlendirmelerde bulunan AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “”Lapseki ilçemize yakışır bir eğitim kompleksinin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Proje sayesinde öğrenciler eğitim imkanlarının yanı sıra hem yurt hem de spor salonu imkanına sahip olacaklar. İmam Hatip Lisesi 16 derslikli, içerisinde 3 laboratuar, uygulama odaları, kütüphane olacak şeklinde planlandı. Toplam inşaat alanı 6.236,08 m2. Tam anlamıyla örnek bir eğitim kompleksi olacak” ifadelerine yer verdi. Lisenin bahçesinde yer alması beklenen yurt binası hakkında açıklamalarda bulunan Turan, “Yurt binamız erkek ve kız öğrencilerimizin odaları ayrı olacak şekilde toplam 28 tane yatak odasına sahip olacak. Aynı zamanda bina içerisinde öğrencilerimizin genel ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yemekhane, kat ofisleri, hemşire ve doktor odaları olacak. Proje tamamlanmasıyla beraber öğrencilerimiz rahat bir eğitim alma imkanına sahip olacaklar. Şimdiden lisemizin ilçemize ve Çanakkale’mize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Sabiha BAŞARAN

Sabiha Başaran

Çapanoğlu Medya Grup’un Yerel Yönetim Asistanı olana Sayın BAŞARAN 01 Ocak 1991 Mut/MERSİN doğumludur. Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümü mezunu ve Gaziantep Üniversitesi’n de formasyonunu tamamlayarak Biyoloji öğretmeni olmuştur. Çapanoğlu medya grup'ta iş yaşantısına devam etmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir