BOZULMUŞ ET VE SÜT ÜRÜNLERİNE SUÇÜSTÜ

BOZULMUŞ ET VE SÜT ÜRÜNLERİNE SUÇÜSTÜ

Bağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı gıda denetim ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimler acı bir tabloyuda ortaya çıkardı. Bağcılar bölgesinde çok sayıda bozulmuş  et ve süt ürünleri ele geçirilerek işyerleri hakkında yasal işlem uygulandı.

Pandemi süreciyle birlikte önem derecesi artan gıda sağlığı ile ilgili çalışmaları yoğunlaştırdıklarını belirten Başkan Hüseyin Beyoğlu, “milletimizin sağlığını hiçe sayan vicdan ve merhamet yoksunları için gerekli tüm cezai işlemleri en üst seviyede uyguluyoruz” dedi.

Bozulmuş Et Ve Süt Ürünlerini Vatandaşa Satacaklardı

İnsanlığın yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını ile boğuştuğu kritik süreçte her zamankinden daha fazla önem kazanan gıda sağlığı konusunu ihmal eden gıda zehir tacirleri yakayı ele verdi.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde toplum sağlığını hiçe sayanlar tespit edilerek yasal işlem uygulandı. Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Bağcılar bölgesinde bir iş yerinde bozulmuş ve tahriş edilmiş çok sayıda et ve et ürünü, bir iş yerinde de son kullanma tarihi geçmiş olan  süt ve süt ürünlerine rastlandı. Ekiplerin el koyduğu ürünler imha edilerek işletmeler hakkında yasal işlem başlatıldı.

“Kimsenin Milletimizin Sağlığı İle Oynamaya Hakkı Yok”

Gıda sağlığının çok hassas bir konu olduğunu belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, daha önce rutin olarak gerçekleşen denetimleri pandemi sürecinde yoğunlaştırdıklarını açıkladı. Hiçbir esnafa ceza verme niyetinde olmadıklarını belirten Başkan Beyoğlu, ”Kurallara uyma konusunda eksiği olan esnaflarımızı ilk etapta uyarıyoruz, düzelme olmadığı takdirde yasal işlem uyguluyoruz. Ancak toplum sağlığının hiçe sayıldığı böyle durumlarda aziz milletimizin sağlığını hiçe sayan vicdan ve merhamet yoksunlarına en üst seviyede yasal işlem uygulayarak bu işin önüne geçmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan istirhamımız böyle durumlarda belediyemizin ilgili birimleriyle hemen irtibata geçsinler.” şeklinde konuştu.

BAĞLAR BELEDİYESİ

EBRU BEKEN DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP BAŞKANI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir