“Bosna ile gönül birliğimiz var” Bosna Hersek’in Hadzici heyeti Meram’da

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun daveti üzerine Konya’ya gelen Bosna Hersek’in Hadzici Belediye Başkanı Hamdo Ejubovic ve Meclis Başkanı Senad Kovacevic ile meclis üyelerinden oluşan heyet Başkan Toru’yu ziyaret etti. Kardeş Boşnak heyeti Konya’da misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Toru, “Bosna Hersek ile Türkiye arasında tarihi ve kültürel bağ var. İki ülke arasındaki bu gönül bağı ilelebet devam edecek” dedi.

Hz. Mevlâna’nın 744. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri’ne katılmak üzere ülkemize gelen Meram Belediyesi’nin kardeş belediyesi Bosna Hersek’in Hadzici Belediye Başkanı Hamdo Ejubovic, Meclis Başkanı Senad Kovacevic ve meclis üyelerinden oluşan heyet Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’yu makamında ziyaret etti.
“BOŞNAK HALKININ SELAMLARINI GETİRDİK”
Konya’da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Hadzici Belediye Başkanı Hamdo Ejubovic, “Boşnak halkının selamlarını getirdik. Bizler Mevlana’nın ‘Gel’ çağrısına uyduğumuz için kendimizi çok mesut hissediyoruz. Gösterdiğiniz misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“İKİ ÜLKE ARASINDA GÖNÜL BAĞI VAR”
Ülkemizin Bosna Hersek’le tarihi ve kültürel bağları olduğuna dikkat çeken Başkan Toru da, “Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki bu kardeşlik bağları birbirinden ayrılmaz ve kopmaz bir şekildedir. Sizleri sevgi ve hoşgörü şehri Konya’mızda ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. İki ülke arasındaki gönül bağı ilelebet devam edecek” diye konuştu.
“2019 SEÇİMLERİ TÜM COĞRAFYAMIZI İLGİLENDİRİYOR”
2019’da yapılacak seçimlerin önemine de değinen Toru, “Bu seçimleri başarılı bir şekilde Türkiye’nin atlatması gerekiyor. Bu seçimleri sadece ülkemizin seçimleri olarak görmüyoruz; Türkiye ile birlikte Ortadoğu’nun, Balkanlar’ın, Kafkaslar’ın hepsinin seçimi olacak. Tüm İslam coğrafyası şunu çok iyi biliyor ki; Türkiye son kale. Türkiye’nin kaybetmesi demek tüm İslam coğrafyasının kaybetmesi demektir” ifadelerini kullandı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, günün anısına Başkan Ejubovic ve diğer misafirlere çeşitli hediyeler takdim etti. Boşnak Başkan da Başkan Toru’ya el dokuması kilim hediye etti.
Meram Belediyesi’nin önemli yatırım alanlarında incelemelerde bulunan Boşnak heyet, Konya ve Karaman’daki gezilerinin ardından çarşamba günü şehrimizden ayrılacak.

HALIL İBRAHIM DINCEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETIM KURULU BASKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir