Bornova Belediyesi’nin sağlam ekonomik yapısı çalışanların da yüzünü güldürüyor

Bornova Belediyesi’nde en düşük çalışanın maaşı 2.400-TL.

Asgari ücret tartışmaları Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden birini oluştururken Bornova Belediyesi bu konuda da örnek oluyor. Bornova Belediyesi’nin 1425 işçisi arasında en düşük maaş asgari ücretin yüzde 30 fazlasıyla 2.400-TL’sını buluyor. Evli ve iki çocuklu en düşük maaş alan işçi ise 2.530 lira kazanıyor. Bu da toplam işçi sayısının sadece yüzde 3’ünü oluşturuyor. Çalışanların yüzde 97’si ise asgari ücretin yüzde 37’si fazlasının üstünde kazanıyor. Tüm işçiler terleri kurumadan tam zamanında maaşlarının tamamını alıyor.

Bornova Belediyesi sağlam ekonomik yapısı ve buna bağlı olarak da yaptığı yatırımlar ve çalışanlarına sağladığı imkanlarla da örnek oluyor. Son 4,5 yılda 229 milyon liralık bir kaynağı fiziki ve sosyal alandaki yatırımlara yönlendiren Bornova Belediyesi özel ya da kamu hiçbir kurum ya da kişiye vadesi gelmiş borcu bulunmaması ile de dikkat çekiyor.

Zamanında ve tam ödeme

Bu sağlam ekonomik yapı sayesinde Bornova Belediyesi tüm çalışanlarının maaşını terleri kurumadan zamanında veriyor. Bornova Belediyesi’nde çalışanlara en düşük, asgari ücretin yüzde 30’u oranında ücret ödeniyor.

Yılın ilk yarısında asgari ücretin yüzde 30 fazlası ile ücretlendirilen bekar bir çalışan yol ve yemek yardımı ödemeleri ile birlikte aylık net 2.545-TL ücret alıyor. Bu rakam Yılın ikinci yarısında aynı çalışan yüzde 20’lik gelir vergisi dilimine girdiğinde en az 2.400-TL oluyor.
Yılın ilk yarısında yüzde 15 vergi dilimi ile asgari ücretin yüzde 30 fazlası ile ücretlendirilen evli ve iki çocuklu bir çalışan ise yol ve yemek yardımı ödemeleri ile birlikte aylık net 2.670-TL ücret alıyor. Yılın ikinci yarısında en düşük ücret alan söz konusu çalışan yüzde 20’lik vergi dilimine girdiğinde aldığı rakam  2.530-TL oluyor.

Çalışanların yüzde 97’si asgari ücretin yüzde 37’sinden fazla kazanıyor

Bornova Belediyesi’nde görev yapan çalışanların sadece yüzde 3’ü asgari ücretin yüzde 30 fazlası ücret alıyor. Çalışanların yüzde 97’si ise görev ünvanına göre asgari ücretin yüzde 37 ve daha da üzerinde fazlasıyla ücretlendiriliyor. Asgari ücretin yüzde 37 fazlası ile yüzde 15 vergi diliminden ücretlendirilen evli ve iki çocuklu bir çalışan yol ve yemek yardımı ödemeleri ile birlikte aylık net 2.780-TL kazanıyor. Vergi dilimi yılın ikinci yarısında yüzde 20’ye çıktığında ise aynı çalışanan maaşı 2.630-TL oluyor.

Hizmetin kalitesi için çalışanlarımız birinci derecede önemli

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila hedeflerinin vatandaşlara en iyi hizmet olduğunu belirterek, “Hizmetin kalitesi için çalışanlarımız çok önemli. Onların yüzünün gülmesi, evlerine zamanında ve olabildiğince tatmin edici bir ücreti götürmesi hizmet kalitesini de yükseltiyor. Bornova Belediyemiz pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da örnek oluyor. Sağlam ekonomik yapımızla bugüne kadar çalışanlarımızın maaşını hiç aksatmadık. Bornova’da hizmet kalitesinin düşmemesi için bundan sonra da öyle olacak. Tüm çalışanlarımıza Bornovalılara verdikleri yüksek kalitedeki hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

EBRU BEKEN DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP BAŞKANI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir