Bornova Belediyesi’nden eğitime destek

Bornova Belediyesi’nden eğitime destek

 

Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi  (BELGEM) her yıl daha çok öğrenciye hizmet vermek hedefi ile çalışmalarına devam ediyor. Bir eğitim kenti olan Bornova’da çocukların ve gençlerin eğitimlerine ücretsiz olarak katkı sağlamak amacıyla kurulan merkezden bu gün 6 bin 336  ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi yararlanıyor.

 

Bornovada eğitim gören öğrencilerin okul başarılarını ve kişisel gelişimlerini artırmak için kurulan BELGEM, her geçen sene kendini yenileyerek verdiği eğitimlerin kalitesini arttırıyor. LYS ve YGS sınavlarındaki başarıları ile adından sıkça söz ettiren ücretsiz kurs merkezinde ayrıca İngilizce ve okul derslerine destek kursları bulunuyor. Bornovalı öğrencileri geleceğe hazırlayan merkezin içinde yer alan Genç Kaşifler ve Dost Bilim Evi etkinlik sınıfları da çocuklara bilimi sevdirirken, eğlenerek öğrenmelerini sağlıyor.

 

BELGEM ile eğitimde fark yaratıyor

 

Merkezde 3,4,5,6 ve 7. Sınıf’larda okuyan öğrencilere ingilizce kursları ile tüm derslere destek kursları verilirken, 6, 7, 8 ve 12. sınıflar ile YGS/LYS’ye hazırlanan gençler eğitim görüyor. 2017-2018 eğitim döneminde 480 6. Sınıf öğrencisi, 700 7. Sınıfı öğrencisi, 820 8. Sınıf öğrencisi ve 360 12. Sınıf öğrencisi eğitim desteği alıyor. İngilizce kurslarına toplam 3 bin 100 öğrenci katılırken, yarıyıl ve yaz tatilinde açılacak etkinlik sınıflarına da 900 öğrenci kabul edilecek. Bornova Belediyesi tarafından ücretsiz olarak verilen kurslarda eğitimde kullanılan ders kitapları, kitapçık ve basılı yayınların da çocuklara ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Bu sene 20 bin 390 adet ders kitabının yanında 40 bin 660 kitapçık ve 2 milyon 148 bin sayfa basılı yayın dağıtıldı.

 

Dost Bilim Evi ile aktif öğrenme

 

BELGEM’de Dost Bilim Evi çatısı altında kurulan etkinlik sınıfları çocukların hayatlarında objektif bakış açısı kazanmalarına yardımcı oluyor. Dost Bilim Evi etkinlik sınıflarında

haftada 2 gün 4 saat olarak işlenen derslerde proje tabanlı aktif öğrenme sistemi ile çocukların akademik başarılarına katkı sağlanıyor. Dil etkinlikleri kapsamında öğrencilerin Türkçe gönüllüsü olmaları amaçlanırken, fen etkinlikleri ile öğrencilerin bilimsel bir bakış açısı kazanmaları amaçlanıyor. Akıl Oyunları ile matematiğin soyut yanlarını duyularla algılamaları ve matematiğe dokunarak eğlenerek öğrenmenin keyfi yaşatılıyor.

MUSTAFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BASKAN ,YARDIMCISI

 

Gençlere yapılan yatırımların geleceğe yapıldığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Her yıl binlerce öğrencimize kurs desteği sağlayoruz. Kurslarımıza katılan birçok öğrenci başarılı olarak bizleri gururlandırdı. Gençlerin eğitimleri için elimizden gelen desteği veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz” dedi.

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir