Bayındır Belediyesi’nde Taşeron İşçisine Sendikal Hak Verildi

Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel İş Başkanı Remzi Çalışkan ve Sendika Temsilcilerinin katılımlarıyla Bayındır Belediyesi Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi’nde toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel İş 4 No’lu Şube Başkanı Şükret Sevgener ve Sendika Temsilcilerinin katılımlarıyla Bele Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi’nde taşeron işçilerle toplu iş sözleşmesi imzalandı. Küçük Menderes Havzasında bulunan belediyeler arasında işçisine sendikal hak tanıyan ilk belediye ünvanını kazanan Bayındır Belediyesinde şölen havası hakimdi.

İşçilerin sloganları arasında salona giren Bayındır Belediye Başkanı şunları söyledi ‘‘Burada güzel bir günde sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Bugün belediyede çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz ile imzaladığımız toplu sözleşme ile farkımızı bir kez daha ortaya koyuyoruz. Bu sözleşme Küçük Menderes Havzası Belediyeleri arasında ilk kez bizim tarafımızdan imzalanıyor.

Belediyede çalışmak diğer kurumlarda çalışmaya benzemez. Hangi kurum ne yaparsa yapsın, iyi veya kötü sonuçta hep ucu Belediyeye dokunur. İşçilerimiz Belediyemizin yüzüdür. Dolayısıyla işimiz zordur. Bu zorluğu bildiğimizden biz hep çalışanlarımızın yanınızda olduk. Emeğin, alın terinin karşılığını maddi manevi vermeye çalıştık. Çünkü biz kocaman bir aileyiz. Bugün geldiğimiz noktada bu yolda önemli bir adım daha attığımızı görünce son derece mutlu oluyorum. Gerçek Belediyecilik insana yapılan yatırımdır. Bunu bilen ve her zaman hisseden önce bir kardeşiniz, abiniz sonrada Başkanınız olarak bu sözleşmenin hepimize hayırlı olmasını dilerim.

İlk göreve geldiğim günden bu yana hep örgütlü gücü savundum. Şimdi bu örgütlü gücü görünce hayatımın en mutlu gününü yaşıyorum. Bugün bir kez daha görüyoruz ki birlik olursak, beraber olursak, üstünden gelemeyeceğimiz zorluk, engel yok. Hiçbirimiz hepimizden daha güçlü değiliz! Yaşasın işçilerin birliği!

Bu duygu ve düşüncelerle bu sözleşmenin hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve DİSK ve GENEL İŞ sendikalarının değerli emekçilerine teşekkür eder, sizleri bir kez daha sevgi ve saygıyla kucaklarım’’ dedi.

Sözleşme sonrası işçilerle bir araya gelen Bayındır Belediye Başkanı teker teker hatıra fotoğrafı çektirdi ve herkese tekrardan hayırlı olmasını diledi.

HALİL İBRAHİM DİNCEL

NOVA MEDYA GRUP

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir