BAŞKAN YAVUZ “CUMHURİYET BÜYÜYEN, GELİŞEN, ÇAĞDAŞLAŞAN TÜRKİYE’DİR”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yılı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

“Bugün, Türk Milletinin, en büyük Milli Bayramı olan Cumhuriyet Bayramını gururla kutluyoruz” diyen Başkan Yavuz sözlerine şöyle devam etti.

“Türk Milleti için Cumhuriyet Bayramı Milli birlik beraberliğinin, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı milli bayramlarımızdan birisidir.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşları ve Türk halkı ile birlikte 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir

Cumhuriyet bir halk yönetimidir. Cumhuriyet, bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik gibi kavramları içinde barındırır. Cumhuriyet yönetiminde egemenlik; Kayıtsız ve Şartsız milletindir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘’Türk ulusunun yaradılışına ve yaşantısına en uygun yönetim şekli CUMHURIYET’dir.” Diyerek halkımızın Cumhuriyetine sahip çıkmasını istemiştir.

Türk Milleti, Cumhuriyet yönetimiyle birlikte, özünde var olan özgürlük ve eşitlik gibi en temel insan haklarından olan evrensel değerlere kavuşmuş, bu değerleri özümseyerek, yaşam biçimine dönüştürmüş çağdaş bir yapıda yaşamını sürdürmeye başlamıştır.

Gücünü Milletimizin ortak iradesinden alan Cumhuriyet, Milletimizin azmi ve büyük bir iman gücü ile gerçekleştirdiği Kurtuluş mücadelesinin önemli bir eseridir. Cumhuriyet; yorgun yoksul ve yoksulluk içindeki bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanmak için giriştiği milli mücadelenin sonunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucu; Büyüyen, gelişen ve çağdaşlaşan Türkiye’nin işaretidir.

Cumhuriyet felsefesi, Milletin fertleri arasında hiçbir ayrım yaratmadan özel bir imtiyaz tanımadan, siyasi yönde ve kanunlar önünde eşitlik sağlayan, millet yararına gelişmeyi öneren halka refah ve mutluluk getiren, seçim ilkesiyle keyfiliği önleyen bir yönetim şeklidir. İşte bu değer bizleri, milli bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit halkları alan bir ferdi olarak, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir.

Cumhuriyet Yönetimi; Türk toplumunu, Millet olma bilincine ulaştırmış, devleti yönetme işini kişilerin, ailelerin, bir zümrenin yâda belli bir sınıfın eline bırakmayarak 1923’ten bugüne kadar ülkemize büyük katkılar sağlamıştır. Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamleleri olan Cumhuriyetin getirdiği reformlar, yenilikler ve atılımlar, Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik sosyal ve siyasal alanda yaşantımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Cumhuriyet geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan gurur verici atılım ve başarıları, her türlü zorlu engelin aşılması konusunda aziz Türk milletine güç vermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum. Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 95.yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için canlarını ve kanlarını bu toprağa feda etmiş bütün şehitlerimizle birlikte ebediyete göç etmiş gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

 

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir