Başkan Sözlü Macaristan’da gönüldaşları ile buluştu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Macaristan Turan Vakfı tarafından düzenlenen Turan Kurultayı’na katılmak üzere Macaristan’a gitti
Kurultay öncesi Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Turan Kurultayı gecesinde konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, ‘’Turan halkları iş birliğini, emektaşlığı büyütmeli, bu dayanışma ve birliktelik Dünya barışına umut olmalı’’ dedi
TÜRK DÜNYASI MACARİSTAN’DA BULUŞTU
Milliyetçi belediyecilik anlayışıyla yalnızca Adana’ya değil Türk Dünyası’nda geniş bir coğrafyaya hizmet eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Macaristan Turan Vakfı tarafından altıncısı düzenlenen Turan Kurultayı’na katılmak üzere Macaristan’a gitti. Kurultay öncesi Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen geceye katılan Başkan Sözlü, Türk Dünyası’nın dört bir yanından gelen gönüldaşları ile buluştu.
‘’TURAN HALKLARI BİR OLMALI’’
Kurultay gecesinde bir konuşma yapan Başkan Hüseyin Sözlü, “Bugün farkında olmamız gereken Dünya halkları içerisinde en büyük ailelerden bir tanesi de Türk halkları, Turan halklarıdır. Bizim Turan halkları olarak daha fazla gecikmeden iş birliğini, emektaşlığı büyütmemiz lazım. Köklü bir milletin evlatlarıyız. Türkiye’de Azerbaycan’da bütün bu halklar Atilla bizim atamızdır der. Onun için diyoruz ki kardeşler daha fazla uzak kalmamalı. Emin olun ki bu dayanışma, iş birliği dünya barışı için umuttur” dedi.
Gecenin sonunda Macaristan Turan Vakfı Başkanı AndrasBiro, katkıları ve katılımları için Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti.

EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir