BAŞKAN ERKOÇ’TAN GERMENİCİA’DA İNCELEME

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kazı çalışmaları devam eden Germenicia Antik kentinde incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi Bağlarbaşı ve Dulkadiroğlu Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan Germenicia Antik Kenti ile alakalı devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Erkoç, yapılan kazılara ilişkin Kahramanmaraş Müze Müdürü Ahmet Denizhanoğulları’ndan bilgiler aldı.

ZEUGMA VE EFES’İN BENZERİ

Milattan sonra 300-400 yıllarına ait olan Germenicia Antik Kenti’nde Roma döneminde zenginlerin kullandığı yamaç villalarının yer aldığı belirtiliyor. Mozaiklerin de bu yamaç villalarının taban döşemeleri olduğu ifade edilirken Roma döneminde şehrin zenginleri ve generallerin kullandığı bu yamaç villalarının Efes ve Zeugma Antik kentinde bulunan mozaiklerle büyük benzerlik gösterdiğini belirtiliyor.

Sultan AVCI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir