BAŞARI ÖDÜLÜ BAŞKAN KOCAMAZ’A TESLİM EDİLDİ

BAŞARI ÖDÜLÜ BAŞKAN KOCAMAZ’A TESLİM EDİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda, Kent Müzesi Projesi ile kazandığı ‘Başarı Ödülü’ Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a takdim edildi.

Tarihi Kentler Birliği’nin, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kazandığı Başarı Ödülü, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Sinan Bayrakdar tarafından Başkan Kocamaz’a teslim edildi.

Büyükşehir, Mersin’in kültürüne sahip çıkıyor

Mersin’in tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, 1950 yılından bu yana belediye binası olarak hizmet veren tarihi Taş Bina’nın, Kent Müzesi Projesi kapsamında, koruma çalışmaları ile sahip olduğu değerlerin öne çıkarılmasını hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği Kent Müzesi, sergi mekânları, konferans ve toplantı salonları ile halka açık kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Mersin kültürünün tanıtımına yardımcı olacak olan Kent Müzesi; özgün mimarisi, konumu ve Mersinlilerin hafızasındaki yeri nedeniyle Mersin’de Kent Müzesi kurmak için en uygun yapılardan bir tanesi olarak öne çıkıyor. Proje kapsamında yapılacak olan müdahaleler, binanın tasarım bütünlüğünü bozmadan, özgün mimarisi ile fiziksel özellikleri korunacak şekilde hayata geçirilecek.

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen ve 2016 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması sonuçları 24 Ağustos tarihinde Şerifler Yalısı’nda gerçekleştirilen jüri toplantısıyla belirlenmişti. 69 belediye, 82 uygulama ve 61 proje dalında toplam 143 proje ile 2016 yılında yarışmaya başvurdu. Yarışma jürisi değerlendirmeleri sonucunda Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nün yanı sıra, 2 jüri özel ödülü, 8 proje, 8 uygulama ve 8 süreklilik, 42 başarı ödülü belediyelere verildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Müzesi Projesi ise başarı ödülüne layık görüldü.

 

HALİL İBRAHİM DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir