BAĞLAR’DA PARKLAR SOSYAL MESAFELİ CUMA NAMAZINA BÖYLE HAZIRLANDI

Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında başlayan “Yeni Normalleşme “ sürecinde sosyal mesafe kuralına uygun olarak kılınan Cuma namazları için  Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesindeki parklar ve sosyal alanlar AK Partili Bağlar Belediyesi tarafından temizlik ve dezenfekte çalışmalarından geçirilerek vatandaşların ibadetlerini yapması için hazır hale getirildi.
Sosyal Mesafeli Cuma Namazlarına Devam
“Yeni Normalleşme “ adımları kapsamında sosyal mesafe kuralına uygun olarak kılınan Cuma namazlarında üçüncü hafta geride kalırken, Diyarbakır’ın en büyük ilçesi olan Bağlar’da ibadetlerin yerine getirildiği parklar ve sosyal alanlar Bağlar Belediyesi tarafından uygulanan  titiz bir çalışma ile vatandaşlar için hazırlandı.
Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatı ile sabahın erken saatlerinde çalışma başlatan Temizlik İşleri Müdürlüğü , park ve bahçeleri önce çöplerden temizledi. Daha sonra ise sahaya giren dezenfekte ekipleri Yeni Tip Koronavirüs önlemlerine uygun olarak namaz kılınan bölgeleri hijyen hale getirdi.
Sosyal Mesafeye Uygun Bölgeler Oluşturuldu
Sosyal mesafe kuralının uygulandığı park ve bahçelerde namaz kılınacak alanlar bu kurala göre dizayn edilerek çizgilerle birbirinden ayrıldı.
İl Müftülüğü tarafından Cuma namazı kılınacak yerler arasında açıklanan alanların  önemli bir bölümü Bağlar Belediyesi’ne ait park ve sosyal alanlardan oluşuyor.

Ebru BEKEN DİNÇEL

Nova Medya Grup Başkanı

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir