ASKON BAŞKANI RECEP ÇALIŞKAN; BU GÜZEL GECENİN TÜM ÜMMETE HAYIRLAR GETİRMESİNİ CENAB-I ALLAH’TAN NİYAZ EDEREK, KANDİLİNİZİ KUTLARIM…

ASKON BAŞKANI RECEP ÇALIŞKAN; BU GÜZEL GECENİN TÜM ÜMMETE HAYIRLAR GETİRMESİNİ CENAB-I ALLAH’TAN NİYAZ EDEREK, KANDİLİNİZİ KUTLARIM…

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Regaip Kandili dolasıyla bir mesaj yayımladı. Çalışkan mesajında şunları söyledi:

“Hicri takvime göre Recep ayının ilk Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gecesi Regaip Kandilidir. Bu gece Ramazan ayının ilk habercisi olma özelliği ile ayrı bir öneme sahiptir. Kelime olarak regâib, “çokça rağbet edilen, nefis, kıymetli, değerli, ihsan” mânâlarına gelmektedir. Bu gece mağfirete mazhar olmak isteyenler için bir fırsattır. Ecr ü sevap kazanmak isteyen, bela ve musibetlerden kurtulmak, rıza-ı İlahiye ulaşmak isteyenler için vesileler arayanlar için bulunmaz bir nimettir Regaip gecesi… Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları bu gecede yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli, Kur’ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur’ân ziyafetleri verilmelidir. Peygamber Efendimiz (SAV)’e salât ü selâmlar getirilmelidir. Kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmelidir. Bu gecede tefekkürde bulunulmalı; hayatî meselelerde derin düşüncelere girilmelidir. Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı; ve şimdinin ve geleceğin plân ve programı çizilmelidir. Ahiret yurdunun bilhassa tahayyül edilerek gündeme alınması tavsiye edilir. Kişi kendine ve diğer Mü’min kardeşlerine hattâ isim zikrederek dualar etmeli, üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı; vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmelidir. Üç ayların başlangıcı vesilesiyle yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmelidir. Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli; iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli, bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalıdır. Zira oruç, Ramazanı bizlere hakkıyla hatırlatır. Bu güzel gecenin tüm ümmete hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederek, kandilinizi kutlarım.”

MUSTAFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BASKAN    YARDIMCISI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir