Afad’tan Boğulma Vakalarına Karşı Vatandaşa Uyarı

Kırşehir İl AFAD Müdürlüğü yaz mevsimi ile birlikte artan boğulma vakalarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Kırşehir İl AFAD Müdürlüğü yaz mevsimi ile birlikte artan boğulma vakalarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

İl Müdürü Metin Alpaslan tarafından açıklamada, havaları ısınmasıyla birlikte boğulma vakalarında da artış meydana geldiğini ve ebeveynin çocukları üzerinde dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Okulların tatile girmesi ve sıcak havanın etkisi ile insanların serinlemek için kendini sulara bıraktığını bildiren Alpaslan, “Havaların ısınması, aynı zamanda okullarında tatile girmesi nedeniyle, öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın boğulmalara karşı dikkatli olmaları gerekmekte, ilimizde bulunan baraj, ırmak, göl ve göletlerin serinlemek için uygun yerler değil, boğulmalar yaz aylarında karşılaştığımız acil olayların başında gelmektedir. Yaz aylarında serinlemek için göl, gölet, baraj ve ırmaklara öğrenci ve vatandaşlarımızın girmemeleri gerekmemekte, ilimizde bu tip yerlerde suya girmenin çok tehlikeli oluşturmaktadır. En ufak bir hatada insanlar boğulmak suretiyle hatanın bedelini canları ile ödemektedir”dedi.

EBRU BEKEN

NOVA  MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir