ADANA BAROSU HAYVANLARA EZİYET EDENLER HAKKINDA SAVCILIĞA 4 AYRI ŞİKAYETTE BULUNDU

ADANA BAROSU HAYVANLARA EZİYET EDENLER HAKKINDA SAVCILIĞA 4 AYRI ŞİKAYETTE BULUNDU

Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, sokak hayvanlarına yönelik yapılan eziyetlere karşı kayıtsız kalmayarak Türkiye’nin 4 ayrı yerinde yaşanan olaylar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri ile birlikte Amasya’da sokak hayvanlarının zehirli iğne ile bayıltılarak katledilmesi , İstanbul Kadıköy’de sokak köpeğine kötü muamele, Ankara’da köpeğin üzerine idrar boşaltılması ve aynı şahıs tarafından aracın arkasındaki yavru köpeğin ezilmesi ve Kuşadası’nda da pompalı tüfekle açılan ateş sonrası bir köpeğin yaralanmasına ilişkin suç duyuruları yapılmıştır.

Baro’dan yapılan yazılı açıklamada, Adana ve Türkiye’nin neresinde olursa olsun yaşanan hak ihlallerine, insani ve vicdani olguların bir kenara bırakılarak hayvanlara yönelen saldırılara da seyirci kalmayarak, sorumlular hakkında yasal işlem yapılması, hak ettikleri cezayı almaları noktasında ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini ifade edildi.

Hayvanlara yapılan insanlık dışı işkence ve eziyetlerin durdurulması için mevcut 5199 sayılı yasanın yetersiz olduğunu, sahipli ve sahipsiz hayvan ayrımı yapılmaksızın tüm canlıları koruyan ve cezai yaptırımlar içeren yeni bir yasanın yürürlüğe konulması gerektiği vurgulandı.

Suç duyuruları sırasında Adana Barosu Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Özge Doğan İşcan, Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Gülşah Görür, Komisyon Üyesi Av. Ali Mert Karakılçık hazır bulundular.

 

EBRU BEKEN

NOVA  MEDYA

GRUP BAŞKANI

 

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir