80 Binde Devri Alem Parkı’na 20 bin ziyaretçi

Hz. Mevlâna’nın 744’üncü Vuslat Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında 7 – 17 Aralık tarihleri arasında ücretsiz olan 80 Binde Devr-i Alem Parkı’nı bu süre zarfında yaklaşık 20 bin kişi ziyaret etti.

Konya’daki önemli turizm alanlarından biri olan Meram Belediyesi 80 Binde Devr-i Alem Parkı her yıl yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Hz. Mevlâna’nın 744’üncü Vuslat Yıl Dönümü Etkinleri kapsamında şehrimize çok sayıda yerli ve yabancı misafirin geldiğini hatırlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Belediye meclisimizin aldığı kararla 7-17 Aralık tarihleri arasında 80 Binde Devr-i Alem Parkını ücretsiz gezme imkanı sunduk. Bu süre zarfında parkımızı yaklaşık 20 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Farklı özellikleriyle ülkemizde bir ilk olan parka gösterilen ilgiden memnunuz” dedi.

3 bölümden oluşan 80 Binde Devr-i Alem Parkı’nın Trex Parkı bölümünde tarih öncesi yaşayan dinozorların maketleri yer alırken, Cihan-ı Türk Abideler Şehri Parkı’nda kültürel birikimimizi ifade eden 120 eser bulunuyor. Pamuk Şekeri Masal Dünyası Parkı ise çocukların hayal dünyasına büyük katkı sağlıyor. Park, farklı konseptleriyle tüm yaş gruplarına hitap ediyor. Ayrıca parkta yeşil alan, kafeterya ve restoran da yer alıyor.

HALIL İBRAHİM DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETIM KURULU BASKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir