19 Mayıs Cumhuriyetimizin Önsözüdür

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni (ÇOMÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem’in temsil ettiği törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu ve öğrenciler Atatürk Anıtı’na çelenk sundular.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Uslu; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs günü Samsun’a çıkışının milletin varlığını güçlendiren, umutlarını yeniden canlandıran ve İstiklal Mücadelemizi fiilen başlatan bir adım olduğunu kaydetti.
19 Mayıs’ın, milletimizin bağımsızlık inancından, vatan sevgisinden, özgür yaşama kararlılığından güç alınarak zulme, emperyalist güçlere karşı verilen bir mücadele olduğunu belirten Uslu “19 Mayıs, Cumhuriyetimizin ön sözüdür. Bu aziz vatanın bağımsızlığı ve kurtuluşu uğruna çok büyük bedeller ödenmiş, güçlü Türkiye’nin inşası için bugün olduğu gibi emsalsiz mücadele ve fedakarlıklar gösterilmiştir. İstikbal ve istiklal mücadelemiz, şehit ve gazilerimizden aldığımız güç ve ilhamla 19 Mayıs ruhunda olduğu gibi azim ve kararlılıkla geçmişte olduğu gibi bugünde sürmekte ve gelecekte de sürecektir.” dedi.
Törenin ardından kent protokolü, gaziler ve tüm okullardan öğrencilerin katıldığı bayrak yürüyüşü düzenlendi.

Sabiha BAŞARAN

Sabiha Başaran

Çapanoğlu Medya Grup’un Yerel Yönetim Asistanı olana Sayın BAŞARAN 01 Ocak 1991 Mut/MERSİN doğumludur. Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümü mezunu ve Gaziantep Üniversitesi’n de formasyonunu tamamlayarak Biyoloji öğretmeni olmuştur. Çapanoğlu medya grup'ta iş yaşantısına devam etmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir