Yüzme Kursuna 3 Bin Çocuk Başvurdu

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ’Mahalleme Havuz Geldi Projesi’ne 3 bin çocuk kayıt yaptırdı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi‘nin hayata geçirdiği ‘Mahalleme Havuz Geldi Projesi’ne 3 bin çocuk kayıt yaptırdı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından tatillerini memleketlerinde geçirmek zorunda kalan öğrenciler için hazırladığı ‘Mahalleme Havuz Geldi Projesi’ne çocukların yoğun ilgisi sürüyor. MidyatYeşilli ve Artuklu ilçelerindeki Mülteci Barınma Kampı, Abdulkadir Tutaşı Ortaokulu, Hatuniye Kız Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde yaklaşık 3 bin çocuk kayıt yaptırdı. Birçok çocuğun ilk kez tanışacağı havuzlar için uzman eğitmenler gözetiminde yüzme kursu veriliyor.

Projeyi değerlendiren Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, proje kapsamında binlerce çocuğa yüzme öğrettiklerini söyledi. Vali Yaman, “Geçen sene Mardin’de ilkini gerçekleştirdiğimiz Mahalleme Havuz Geldi Projesi’ne bu sene de devam ettik. Bu çalışma ile binlerce çocuğumuza yüzme eğitimi veriyoruz. Belki de daha önce hiç havuz görmeyen çocuklarımıza ulaşıyoruz. Onları mutlu ediyoruz. Çünkü en başta ‘Çocuk gülerse şehir güler’ demiştik. Bu bakış açısıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bu senede 4 yerde portatif havuz kurduklarını aktaran Yaman, “Midyat Mülteci Barınma Kampı Havuzu, Yeşilli ilçesinde ve Artuklu merkezde ise Abdulkadir Tutaşı Ortaokulu ile Hatuniye Kız Teknik ve Anadolu Meslek Lisesinde portatif havuzlarımızı kurduk. Çocuklarımız, uzman eğitmenlerimiz tarafından eğitiliyorlar. Şu anda yaklaşık 3 bin çocuğumuz yüzme eğitim aldı. Bu bizi sevindiriyor” diye konuştu.

“Suriyeli çocukları sevindirdik”

Midyat Mülteci Barınma Kampı’nda açtıkları havuzla Suriyeli çocukları sevindirdiklerini de kaydeden Yaman, “Emanetimiz olan çocukları şehrimizde en güzel şekilde ağırlamanın derdindeyiz. Çünkü onların mutlu olması demek ülkemizin, milletimizin mutluluğu demektir” ifadelerini kullandı.

EBRU BEKEN

NOVA  MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir