Yuvadan düşen yavru leyleği kurtarma operasyonu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, kubbesindeki yuvasından aşağıya düşen yavru leylek itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle mahsur kaldığı yerden kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Esentepe Mahallesinde bulunan Esentepe Kuba Camisinin kubbesindeki yuvadan bir yavru leyleğin düşerek çatıda mahsur kaldığı yönünde vatandaşlardan gelen bir ihbarı değerlendiren Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına ekipleri harekete geçti. Adrese gelen itfaiye görevlileri cami kubbesine merdiven uzatarak yavru leyleği düştüğü alandan kurtararak tekrar yuvasına yerleştirdi. Bu arada, itfaiye ekipleri, bir başka adreste yuvada ayağına dolanan ip nedeniyle yaralanan başka bir yavru leyleği de müdahale ederek kurtardı.
Hafif şekilde yaralı olduğu belirlenen yavru leyleğin, teslim edildiği Beyşehir Doğa Koruma Milli Parklar Şefliği görevlileri tarafından Yaka Manastır Tabiat Alanı’ndaki hayvanat bahçesinde tedavi ve rehabilitesi sonrasında yeniden doğal yaşam alanına bırakılacağı öğrenildi.
EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir