Yıllardır Çözülemeyen Bir Sorun Daha Çözüldü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesinde Mühendislik Fakültesinin yan tarafında, 1996 yılında inşaatına başlanan fakat yerinin mevzuata aykırı olması nedeni ile sorun haline gelen, yine mevzuat engellerinden dolayı yıkımı da yapılamayan, Yerleşke içerisinde bir “ucube” halinde kalan karkas bina, gerekli takipler yapılıp yıkım izni alınarak yıkılmaya başlandı.

ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi akademisyenlerinden oluşan komisyonca hazırlanan inceleme raporunun Orman Bölge Müdürlüğüne sunulması sonucunda binanın yıkılması kararı alındı. Yıkım kararının Çanakkale Belediyesine bildirilmesi ve gerekli izinlerin alınması neticesinde gerçekleştirilen yıkım ihalesini alan firma tarafından binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Böylelikle, Terzioğlu Yerleşkesinde kirli ve estetik dışı bir görüntü oluşturan yapı ortadan kaldırılmış oldu.

 

Sultan AVCI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir