Yeni Araçlar Daha Temiz Bir Mersin İçin Hizmette

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi bünyesine kazandırılan deniz denetimi araçlarının tanıtım törenini gerçekleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmete sunulacak 35 yeni araç ve Denizcilik Hizmetleri ve Denetleme Şube Müdürlüğü bünyesine kazandırılan 3 yeni araç olmak üzere toplam 38 aracın hizmet tanıtım töreni Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

Tanıtım törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Koluman Otomotiv Endüstri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, Mersin Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, daire başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“Daha temiz bir Mersin anlayışı ile hizmet ediyoruz”

Araç tanıtım töreninde konuşan Başkan Kocamaz, göreve geldikleri günden bu yana Mersin’e hizmet etme noktasında ihtiyaç duyulan her aracı belediye bünyesine kazandırdıklarını ifade ederek,  “Göreve geldiğimiz 4 yıllık süre içerisinde yeni aldığımız araçları vatandaşlarımıza tanıtmaları için basın mensuplarımızı araç defalarca davet ettik. Bugünde özellikle Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımızın kent içerisindeki daha temiz bir Mersin anlayışıyla sürdüreceği hizmetlerin kolaylaştırılması yönünde hizmete girecek yeni araçlarımızın tanıtımı için beraberiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Büyükşehir Belediyesi olarak MESKİ ile birlikte 1400’ün üzerinde aracı Mersin’e kazandırdık. Aklınıza gelebilecek her konu ve her dairemiz için gerekli bütün araçları temin etmeye gayret ediyoruz. Tabi ki Mersin Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar bu araçların büyük bir kısmını kiralama usulü ile hizmet alımı ile birlikte vatandaşımızın hizmetine sunabiliyordu. Artık istiyoruz ki biz araç kiralaması ile uğraşmayalım. Mümkün olduğunca bütçemizden yeterli paylar ayırarak her zaman, gece gündüz, yaz kış, hafta sonu demeden hizmete girecek araçlar belediyenin kendi araçları olsun ve belediyenin maliyeti aşağılara çekilsin. İnşallah bundan sonrada bu tür gayretlerimiz devam edecek”dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyacı olan her aracı birden almanın mümkün olmadığını belirten Başkan Kocamaz,  “Bütün araçların birden tedarik edilmesi mümkün değil. 1400 üstü araç almışız ama belki bir o kadar daha araca ihtiyacımız var. Onun için göç gide gide düzelir diyorum. Bu araçların daha temiz bir Mersin anlayışıyla Mersin’e hizmet ederken kazasız, belasız hizmetlerini sürdürmesini, Mersin’de yaşayan bütün insanlarımızın layık olduğu hizmeti üretmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Denizcilik hizmetlerinde kullanılmak üzere aldığımız üç aracımızın görevi denizimizi temizlemek onun için özellikle Mersin’in en temiz havasına sahip yaylalarımızın ismini verdik.  Bu araçların Mersinimiz ve Mersin’de yaşayan tüm insanlarımız için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Kazasız belasız güzel hizmetler temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Koluman Otomotiv Endüstri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, Başkan Kocamaz’a teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.

Açılış töreninin ardından Başkan Kocamaz yeni alınan süpürme aracının test sürüşünü gerçekleştirirken, Gözne ismi verilen deniz denetim teknesi ile denize açıldı.

Tanıtım töreninde Gözne İsimli Deniz Denetim Teknesi, Namrun isimli Yüksek Hızlı Acil Müdahale Botu ve Abanoz isimli Deniz Temizleme Teknesi (Deniz Süpürgesi) Mersin’in denizini temizlemek üzere Mersinlilerin hizmetine sunulurken, 15 adet 1,5 m3 kapasiteli 10 adet 6 m3 kapasiteli süpürge aracı, 4 adet damperli kamyon, 4 adet 4×4 arazi ve denetim aracı ve 2 adet transit Pick-Up Denetim aracı olmak üzere toplam 38 araç Mersin genelinde hizmet vermek üzere Büyükşehir’in araç filosuna katıldı.

 

NOVA MEDYA

EBRU BEKEN

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir