YEDİ BAŞAK İNSANİ YARDIM DERNEĞİ VE DAVET VE KARDEŞLİK VAKFINDAN ASKON BAŞKANI RECEP ÇALIŞKAN’A ZİYARET…

YEDİ BAŞAK İNSANİ YARDIM DERNEĞİ VE DAVET VE KARDEŞLİK VAKFINDAN ASKON BAŞKANI RECEP ÇALIŞKAN’A ZİYARET…

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Adana Şube Sorumlusu Muhammed Çoşkun ve Davet ve Kardeşlik Vakfı Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Sorumlusu Ramazan Kutan, ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan’ı makamında ziyaret etti. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Adana Şube Sorumlusu Muhammed Çoşkun, STK bünyesinde gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında Recep Çalışkan’a bilgiler verdi. “Suriye’deki Beşar Esad rejiminin başkent Şam’da abluka altında tuttuğu Doğu Guta’da 21. yüzyılın en büyük insani krizlerinden biri yaşanıyor” diyen Coşkun, “Şam’ın doğusundaki bazı ilçe ve beldeleri içeren 104 kilometrekarelik bölge, iç savaşın en büyük felaketine sahne oluyor.” dedi.  “Doğu Guta İkinci Halep Olmasın” uyarısında bulunarak herkesi Doğu Guta’ya sahip çıkmaya davet eden Coşkun, “900 gramlık 1 paket ekmeğin 4 dolar, 1 paket pilavın 7,5 dolar, çocuklara süt, mama gibi malzemelerin 15 dolar olduğu bölgede insanlar hayat mücadelesi veriyor. Rejimin kara ve hava saldırılarının yanı sıra aç bırakma yolu ile de vurduğu Doğu Guta’da en büyük mağduriyeti bebekler ve çocuklar yaşıyor. Görüntülenen birçok vakada, bebek ve çocukların “açlıktan kemiklerinin sayılır duruma geldiği” ancak çocukların sessizce ölümü beklemekten başka çareleri olmadığı görülüyor.” ifadelerini kullandı. ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan da “Yedi Başak İnsani Yardım Derneği’ne sizin şahsınızda yaşanılanlara karşı bölgede bulunan insanlara her zamankinden fazla sahip çıkmamız gerektiğini bizlere hatırlattığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

Davet ve Kardeşlik Vakfı Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Sorumlusu Ramazan Kutan da vakıflarının çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Kutan:”Davet ve Kardeşlik Vakfı, İslam medeniyetinin kendilerine yüklediği ağır mirası hisseden ve amaçları “Allah’a davet eden, salih amel işleyen ve ben gerçekten Müslümanlardanım diyen kimseden daha güzel sözlü kim olabilir?” ayeti kerimesinin ifade ettiği üzere insanlığa ilahi mesajı ulaştırmak, hakka davet, fikirde istikamet, inananlar arasında uhuvvet, irtibatta adalet ve en nihayetinde İslam medeniyetinin inşasında bir tuğla olma görevini ifa etme amacı doğrultusunda gayret gösteren bir grup fedakâr mü’min tarafından kurulmuştur.” dedi. “İnsanlık onur ve şahsiyetinin korunması maksadıyla ülkemiz ve dünyamızda yaşanan hak ihlallerine karşı mücadele etmek amacıyla kurulan vakfımız için gayretle çalışıyoruz” diyen Kutan, Recep Çalışkan’a vakfın faaliyetlerini anlattı.

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Adana Şube Sorumlusu Muhammed Coşkun ve Davet ve Kardeşlik Vakfı Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Sorumlusu Ramazan Kuttan’a ziyaretleri için teşekkür etti.

MUSTAFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BASKAN    YARDIMCISI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir